Nyheter

e-motions går in som automationspartner för last mile-bolaget Airmee

e-motions och Airmee fann varandra på ett mjukvaruplan då de båda kom från ett software-perspektiv. De båda parterna verkar inom branscher där mjukvaran är revolutionerande och de vet vilka oändliga möjligheter som finns i både att samla och analysera data.

Nu går e-motions in som leverantör av skalbara automationslösningar för den växande last mile-aktören. Leveransen förväntas stå klar redan runt midsommar i år.

Mjukvara som lyfter automationen

I kombination med fokuset kring mjukvara så gäller det för e-motions att kunna hänga med i den extrema tillväxtresa som Airmee genomgår även hårdvarumässigt. Här särskiljer sig e-motions skalbara lösningar som gör att last mile-aktören enkelt kan expandera sina anläggningar utan att egentligen behöva genomlida kostsamma produktionsstopp.

Att kunna börja småskaligt och inte ta på sig för stora investeringar är en klok väg framåt för bolag som genomlider väldig tillväxt. Det är inte sällan budbolag väljer att bygga ett par enorma distributionscentraler belägna utanför landets största städer. Här visar Airmee en annan väg hur man via skalbar automation och intelligent mjukvara kan erbjuda flera mindre sorteringshubar och därmed alltid vara så nära slutkunden som möjligt. De har även valt ett flexibelt finansieringsupplägg med direkt ROI.

– I takt med att vi kontinuerligt växer och expanderar till nya geografiska områden har vi tittat på olika lösningar för att automatisera våra sorteringsterminaler. Som ett snabbväxande techbolag kändes det naturligt att ta steget mot automation med E-motion, som har en flexibel och skalbar lösning. Vi ser fram emot att skala upp samarbetet och ser att lösningen kommer öka både vår precision och snabbhet i leveranserna, säger Julian Lee, grundare och VD för Airmee.

Ett startskott för samarbetet

Ännu en gång får de båda bolagen bekräftat hur viktigt det är med att samla information som vikt, volym, fotografi och tidpunkt för samtliga kollin. En sådan typ av data är minst lika viktig som att paketet fysiskt sorteras rätt.

Anläggningen som är startskottet för Airmee och e-motions samarbete kommer vara belägen vid terrminalen i Kallhäll utanför Stockholm. Ambitionen från båda parters sida är att inom en snar framtid få se effekterna av automationen och därmed kunna applicera samma typ av lösning på fler adresser. Den första anläggningen förväntas stå klar runt midsommar i år.

Lösningen ligger på mer på software-sidan än i hårdvara och det ligger helt i linje med hur vi tycker man skall investera. Nu är vi motiverade att lära oss mer om behoven samt lösningarna som krävs för en lyckad last mile leverans. Airmees differentiering med mindre kundnära terminaler passar vår egna skalbara hårdvara väl. Det ska bli ett sant nöje att få följa med på resan, säger Nils Brunke, VD för e-motions.