Nyheter

Tre nya varumärken till batterialliansen AmpShare – Powered by Bosch

Batterialliansen AmpShare – Powered by Bosch – växer. Professionella användare kommer snart att kunna använda elverktyg från märkena Aircraft, Cleancraft och Steinel med alla 18V-batterier inom AmpShare. Detta innebär att antalet varumärken i batterialliansen uppgår till nästan 30 stycken. 

– Vårt gemensamma mål är att erbjuda yrkesverksamma inom handel och industri det bästa och mest omfattande 18V-systemet, med full kompatibilitet mellan många märken, tillämpningar och länder, säger Henk Becker, VD för Bosch Power Tools. 

Hittills kan professionella användare dra nytta av mer än 200 verktyg i AmpShare-alliansen. I slutet av året förväntas antalet verktyg överstiga 300 stycken. Portföljen omfattar bland annat specialverktyg som batteridrivna hydrauliska press- och skärverktyg, strålkastare eller bandningsverktyg.

– Med varje ny tillverkare och varumärke gör vi det lättare för användarna att fylla sina verktygslådor med de verktyg de behöver. Varje partner tillför sin egen expertis och specialistkunskap till alliansen och berikar därmed hela portföljen, säger Becker. Målet, fortsätter han, är att erbjuda rätt verktyg och AmpShare-batteri för varje tillämpning framöver och på så sätt spara pengar, utrymme och tid åt hantverkare. 

Utnyttjande av synergier och ny potential

Stürmer Maschinen GmbH planerar att gå med i AmpShare-alliansen och tar med sig två varumärken. Varumärket Aircraft står för tryckluftsteknik och har en portfölj som sträcker sig från kolv- till skruvkompressorer med mera. Varumärket Cleancraft står för rengöringsteknik och omfattar verktyg som dammsugare för olika krav, golvrengöringsmaskiner, högtryckstvättar och vattenpumpar.

– Framtiden för handhållna elverktyg ligger i batterier, säger Kilian Stürmer, ägare till Stürmer Maschinen-koncernen. Vi har i Bosch en stark, internationell partner för förverkligandet av våra batteridrivna produkter. Som medlem i AmpShare-alliansen bidrar vi till att skapa synergier för yrkesverksamma inom handel och industri – och vi kan utnyttja vårt nära samarbete för att samtidigt utnyttja ny potential.

Att möta användarnas behov tillsammans

Steinel Group har utvecklat innovativa produkter i över 60 år och är specialister på varmluftsverktyg och varmlimapplikatorer.

– Vi har de högsta kraven när det gäller våra produkters kvalitet, användarvänlighet och prestanda. AmpShare-alliansen passar perfekt för oss eftersom den uppfyller dessa kriterier och besparar professionella användare från att behöva köpa och använda olika batterisystem, säger Christian Walczyk, chef för affärsenheten Tools på Steinel. 18V-segmentet blir allt viktigare för oss. Därför driver vi konsekvent och systematiskt utvecklingen av kompatibla produkter och vi ser fram emot att snart kunna presentera våra första verktyg som en del av AmpShare-alliansen.

Topprestanda för systemet: Batteriteknik för innovativa nyckelmärken

Förutom grundarna Bosch, Fein och Rothenberger omfattar AmpShare-alliansen för närvarande AAT Alber Antriebstechnik GmbH, Bepo, Brennenstuhl, Fischer, Förch, Honsel, Klauke, Kolektor, Kummert, Ledlenser, Leister, Lena Lightning, Mato, Medmix med varumärkena Cox och MK, Signode, Orgapack och Strapex, PerfectPro, Rexroth, Ramset, Sonlux och Wagner. Kärnan i alliansen är batteritekniken från Bosch, vilket är en stor fördel för användarna: alla professionella Bosch-batterier som köpts sedan 2008 – mer än 80 miljoner batterier hittills – förblir kompatibla. Dessa batterier kan fortsätta att användas med alla professionella Bosch-verktyg samt alla verktyg inom AmpShare-alliansen.

Ytterligare fördelar är batteriernas unika CoolPack-teknik för långa löptider och livslängder, de högpresterande ProCore18V-batterierna – Boschs kraftfullaste batterier tack vare innovativ cellteknik – och den snabbaste laddningstiden på marknaden. ProCore18V-batteriet med 4,0 Ah kan till exempel laddas till 50 procent på bara nio minuter.

Du kan hitta mer information om AmpShare – Powered by Bosch här: 

https://www.ampshare.com/