Nyheter

Anslut din laddbox och bli del av ett Virtuellt Kraftverk

Greenely tillkännager nu lanseringen av Greenely Charge, ett pilotprojekt som omvandlar elbilsladdning till en inkomstkälla. Endast genom att ansluta sin laddbox till Greenelys app blir medlemmarna en del av det innovativa Virtuella Kraftverket, som erbjuder en rad fördelar både för individuella användare och det övergripande elnätet i Sverige.

Greenely utmärker sig som en av de första på marknaden att bjuda in användare till detta revolutionerande pilotprojekt. Det enda som krävs är en Zaptec eller Easee laddbox samt Greenelys app, varefter användarna belönas med en flexibel ersättning som baseras på mängden laddning. Inledningsvis kommer medlemskapet att vara tillgängligt för de första 300 användarna, men målet är att Greenely kommer att expandera antalet användare successivt framöver. Greenely Charge representerar en pilotlansering som kommer att fortsätta att utvecklas, med ambitionen att bli Sveriges största Virtuella Kraftverk.

Det Virtuella Kraftverket är ett nätverk av hemmaladdare som arbetar tillsammans för att stabilisera frekvensen i elnätet vid eventuella större frekvensavvikelser. Genom att fungera som en reservkraft, likt en försäkring, är det alltid redo att ingripa och säkerställa en stabil elförsörjning. Denna teknologi bidrar till en hållbar och effektiv användning av elnätet samtidigt som det främjar transformeringen till förnybar energi.

– Greenely Charge ger elbilsägare en unik möjlighet att aktivt bidra till energiomställningen. Genom att koppla sin laddbox till Greenelys app blir våra medlemmar en del av vårt Virtuella Kraftverk, vilket är en avgörande komponent för att integrera mer förnybar energi i vårt elnät, säger Tanmoy Bari, vd och medgrundare av Greenely.

Greenely strävar efter att göra det enkelt för sina medlemmar att engagera sig i energieffektivitet och förnybar energi. Genom att erbjuda denna integrerade laddboxlösning och möjligheten att vara en del av Virtuellt Kraftverk tar företaget ett steg närmare att realisera sin vision om en grönare och mer intelligent energiframtid.

Foto: A. Krebs