Nyheter

Första Wallbox Supernova 150 installerad i Sverige

Svensk Fordonsladdning, ledande leverantör inom helhetslösningar för DC-laddning i Sverige har installerat de första två supersnabbladdarna Wallbox Supernova 150kW  i Sverige. Laddarna installerades på uppdrag av Svensk Fordonsladdnings kund Dalakraft på en mycket attraktiv placering precis intill riksväg 70, genomfart Rättvik, med gångavstånd till restauranger, caféer, bensinmackar m.m. De två supersnabbladdarna togs i drift under maj och står redo för turisttrafiken i sommar.

Denna installation är starten på ett långsiktigt samarbete inom segmentet DC-laddning mellan Wallbox och Svensk Fordonsladdning.

– Det känns väldigt roligt att få förtroendet av Wallbox att sälja och installera deras första laddare av denna modell i Sverige. Wallbox sökte en ledande aktör som var specialiserad på just DC-laddning och belyste vikten av en helhetsleverantör med en stark och välfungerande organisation för drift, service och underhåll, säger Robert Gärdeäng, VD på Svensk Fordonsladdning.

– Med vetskapen om att drifttid har varit en av de största utmaningarna för offentlig laddning, har Supernova designats med ett modulärt system för att säkerställa att laddaren är igång när användarna behöver den. För att Sverige ska bli helt elektriskt behöver vi en framgångsrik utrullning av DC-snabbladdare. Vi har förtroende för Svensk Fordonsladdning och deras kunskap inom området, säger Robin Palmgren, Country Manager Sweden & Norway på Wallbox.

Supernova 150 är nästa generation av DC-snabbladdare från Wallbox. Dess högre effektivitet och pålitlighet maximerar drifttiden, vilket gynnar både förare och laddoperatörer. Med upp till 150 kW ger den upp till 100 km i räckvidd på mindre än sju minuter, vilket räcker till vad man i genomsnitt behöver under en dag i stadsmiljö. Supernova 150 är idealisk för laddning på allmänna platser i urbana eller rikstäckande miljöer samt på halvoffentliga parkeringsplatser.