Nyheter

DB Schenker har flyttat in i Nurmijärvi

Logicenters nya anläggning i Nurmijärvi har fått sin första hyresgäst. Det är logistikföretaget DB Schenker som har flyttat in. Det långsiktiga hyresavtalet avser hela fastigheten med en total yta om 25 600 m2 . Under sommaren 2021 förvärvade Logicenters mark i finska Nurmijärvi på hela 51 000 m2 där företaget vill utveckla modern logistik.

I december förra året stod det klart att en av världens ledande globala logistiktjänsteleverantörer, DB Schenker, skrivit ett hyresavtal för en fastighet på 25 600 m2 . Anläggningen står nu helt klar och DB Schenker har flyttat in i sin nya lagerlokal.

– Vi på Logicenters är glada att hälsa DB Schenker välkomna till en modern fastighet som är specifikt anpassad efter kundens behov. Nurmijärvi är redan ett attraktivt område med närhet till både Helsingfors och Tammerfors, vilket innebär stora möjligheter i Finland och hela Norden, säger Jarkko Äikää, Commercial Manager på Logicenters.

Fastigheten, Ilvesvuorenkatu 8, är hållbarhetscertifierad som BREEAM Very Good. Anläggningen erbjuder dessutom geotermisk värme och energi som produceras av egna solpaneler. Nurmijärvi är en del av huvudstadsregionen i Finland och ligger belägen på en strategisk plats med närhet till såväl den internationella flygplatsen Helsingfors-Vanda som Europavägen E12.

– Sex av våra tidigare lager i Finland har tilldelats miljöstatus Eco Warehouse av vårt moderbolag Deutsche Bahn. Det nya lagret uppfyller även dessa krav. Vårt logistiknav i huvudstadsområdet, som nu har fördubblats i storlek, gör att vi kan erbjuda ett brett utbud av lagringstjänster bekvämt belägna längs motorvägen E12 mellan Helsingfors och Tammerfors. Detta öppnar nya möjligheter för våra kunders lagerbehov i hela Norden, säger Petteri Nurmi, vd på DB Schenker i Norden.