Nyheter

Så sköter du nätverksproblem på distans – med CTS nya produkt

Tänk att kunna starta om din nätverksutrustning på distans. I stället för att skicka dit en tekniker när nätverksutrustningen behöver startas om. Nätverksproducenten CTS har utvecklat en PoE-konverter som tillåter dig att göra precis detta – hur långt ifrån platsen du än befinner dig. Det handlar om en PoE-matad utrustning som går att starta om helt på distans.

I början av 2023 lanserade CTS en produkt på marknaden som strömsätter Power over Ethernet-produkter (PoE). En produkt som redan sparar flera av deras kunder både tid och pengar, men som fortfarande är okänd för många. Nu vill de göra den okända produkten mer känd, eftersom de ser en lucka på marknaden. Andreas Johnsson, Product Manager på CTS, förklarar hur produkten fungerar:

– Vår PoE-konverter har en funktion som vi kallar för PoE-trigger. Denna gör det möjligt att starta om PoE-produkter på distans: exempelvis en IP-kamera eller en Wi-Fi accesspunkt. Med vår produkt kan användaren enkelt stänga av strömmen till enheter för att spara energi när de ej används, eller starta om enheter när ett fel har inträffat, säger Andreas.

Ytterligare en egenskap värd att lyfta är att CTS PoE-konverter tål väldigt låga temperaturer. Ner till -20 grader celsius och upp till 75 grader är den helt fungerande. Det gör att den kan vara monterad i skåp utomhus utan yttre påverkan från väder. Produkten är omanegerbar, vilket innebär att den inte kräver någon omfattande installation eller konfiguration, förklarar Andreas vidare:

– Funktionen i vår PoE-trigger stänger av strömmen och datan till utrustningen på kopparlänken, när fiberlänken går ner. Detta görs när fiberporten på andra sidan stängs av. Här behöver man i vanliga fall skicka ut en tekniker för att stänga av och sätta på strömmen, för att få igång utrustningen igen. Det kan ta flera timmar innan problemet är löst, och dessutom kostar det väldigt mycket pengar att skicka ut en tekniker. Med vår produkt sparar du in på både tiden och pengarna, menar Andreas.

PoE-konvertern i det stora hela är ingen unik produkt. Skillnaden mellan en standard PoE-konverter och en PoE-trigger från CTS, är att CTS produkt utmärker sig med problemlösning på distans. Från början kom idén från en kund som undersökte om CTS kunde skapa en speciallösning för dem. Efter lite tankeverksamhet tog en ingenjör tag i saken och CTS levererade sin första PoE-konverter efter förfrågan. Sedan årsskiftet finns PoE-triggern i standardsortimentet hos CTS. Nätverksproducenten hoppas nu på att nå ut till en ny målgrupp – något som de tror är möjligt i och med denna nya produkt.

– Vi vet att det är många företag där ute som kämpar med detta. Dagligen. Man skickar ut tekniker efter tekniker, och vet inte om att det faktiskt finns en bättre lösning på problemet, utvecklar Andreas.

Det speciella med produkten är att den i grunden är omanergerbar. Tack vare duktiga ingenjörer och tekniker lyckades CTS göra produkten mer avancerad än standardprodukter på marknaden, med funktionen att lösa nätverksproblem på distans – något som många nog inte trodde var möjligt.

Fakta om Power over Ethernet (PoE):

Standarden har funnits sedan 2003. 

PoE är en teknik som gör det möjligt att leverera ström och data över en Ethernet-kabel samtidigt, vilket förenklar installationen av nätverksenheter som till exempel IP-kameror eller trådlösa Wi-Fi accesspunkter.

Med åren har det kommit fler produkter som strömsätts och skickar data i samma kabel. Man har även ökat strömstyrkan – så att det går och skicka mer ström än vad som gick från början, när de första PoE-produkterna lanserades på marknaden.

Så här fungerar CTS nya PoE-konverter:

Funktionen i en PoE-trigger möjliggör omstart av nätverksutrustning på distans.

Konvertern består av en fiberport och en kopparport, där PoE-utrustningen kopplas in på kopparsidan. När man sedan stänger av fibersidan på distans, går 

kopparsidan ner automatiskt. Då stängs den inkopplade PoE-utrustningen av likaså. 

Med denna funktion startar du om utrustningen eller stänger av strömmen helt och hållet – för att spara på elen.

Sammanfattningsvis: PoE-konvertern från CTS besparar företag både tid och pengar.