Nyheter

Amina Charging expanderar till Sverige: Strategiskt partnerskap med Enegic och Power Circle

Amina Charging, norsk tillverkare av elbilsladdare, gör entré på den svenska marknaden med en förhandslansering av den nya hemmaladdaren, Amina S. Lanseringen förstärks av strategiska partnerskap med Enegic, ledande aktör inom dynamisk krafthantering, och Power Circle som driver Sveriges gröna omställning.

VD och medgrundare Eirik Jørgensen uttryckte sin entusiasm för lanseringen:

– Idag är en viktig milstolpe där vi introducerar Amina S i Sverige och tillkännager partnerskap med Enegic och Power Circle. Detta är nästa steg mot vårt mål att bli en av Europas största tillverkare av laddare för elbilar. 

Amina S, som utvecklats av branschexperter, ger partners möjlighet att utveckla sömlösa laddningstjänster anpassade efter deras egna samt deras kunders behov. Anna Ultvedt Malkan, VD för Amina Sweden, betonade den strategiska betydelsen och sa:

– Vi ser idag en stark efterfrågan på en elbilsladdare som är enkel att komma igång med, inte kräver några andra applösningar, är smidig att integrera med samt snabb för elektriker att installera. Amina är en enkel plug-and-play lösning som tillgodoser just detta behov.

Samarbetet med Enegic möjliggör intelligent laddning av Amina S-laddaren med realtidsdata om energiförbrukning, dynamisk lastbalansering och spotpriser. Gustav Dafnäs, VD för Enegic, kommenterade: ”Att samarbeta med Amina Charging är ett viktigt steg mot att erbjuda intelligenta och effektiva lösningar för laddning av elbilar till en bredare publik. Vi ser fram emot att integrera våra system för dynamisk energihantering med Amina S.”

VD för Power Circle, Johanna Lakso, tillade om partnerskapet:

– Jag ser fram emot att Amina blir en del av vårt partnernätverk. Smart laddning är en förutsättning för att elnäten ska kunna hantera en snabb elektrifiering av transportsektorn, och därför krävs aktörer som Amina som skapar goda förutsättningar för smarta laddlösningar. Tillsammans kan vi accelerera elektrifieringen i samhället.

Sedan början av 2022 har Amina Charging tagit in över 280 MSEK i kapitalanskaffning från ledande investerare inom grön energi, inklusive Statkraft, den största producenten av förnybar energi i Europa.