Nyheter

Ny, kraftfull SSE-lösning från Cisco Secure Access

Den nya generationens ramverk för säkerhet i molnet innebär stora fördelar både för säkerhetsteknikern och användaren. Nu visar Cisco upp en ny, kraftfull SSE-lösning som lanseras brett under hösten.

En nyckel till att skapa kraftfull säkerhet i molnet är Secure Service Edge-lösningar (SSE). De kombinerar WAN- och nätverkssäkerhetslösningar i en och samma plattform, som baseras i molnet. SSE har många fördelar, och gör det bland annat enklare att tillämpa enhetliga säkerhetspolicyer i en organisation, samt förutsättningar för att öka prestandan, skalbarheten och minskar behovet av att administrera flera olika system.

Den kanske allra största fördelen med SSE-lösningar är för slutanvändaren, eftersom ramverket möjliggör säkrare, mer pålitlig och mindre krånglig tillgång till alla arbetsverktyg för den som jobbar på distans.

– Det finns många skäl till att verksamheter använder SSE men att förbättra utfallet av säkerhetsarbetet är högst på listan. Ett krav att man har användarna i fokus för att skapa en friktionsfri upplevelse och förenklar processer för att förbättra effektiviteten och skapa ett sammanhang. Därför bör man prioritera integrerade lösningar som fokuserar på enkelhet, skalbarhet och användarupplevelse, kommenterar analytikern John Grady, vid Enterprise Strategy Group.

Ciscos SSE-plattform, Cisco Secure Access, som visades upp för första gången under det årliga eventet Cisco Live i juni, är byggt utifrån de ambitionerna.

– Vi lättar bördan från användaren, och erbjuder en bättre upplevelse, med smidig tillgång till alla applikationer – inte bara vissa – för att möjliggöra säkert hybridarbete, säger Jeetu Patel, General Manager för Security & Collaboration på Cisco.

Bland funktionerna i Cisco Secure Access finns enhetlig tillgångshantering som säkert styr datatrafik utan att användaren behöver göra något, och en administrationsfunktion som låter säkerhetsansvariga hantera all datatrafik i ett enkelt och överskådligt gränssnitt. Plattformen är också integrerad med Cisco Talos AI-drivna verktyg för att snabbt analysera hot och misstänkta beteenden och blockera skadlig trafik.

Bland de partners som deltagit i utvecklingsprocessen finns Apple, som under året kommer att lansera Zero Trust-funktionalitet med Cisco Secure Access som grund för iPhone OS och MacOS.

Cisco Secure Access kommer att finnas allmänt tillgänglig i oktober 2023, efter en begränsad utrullning från juli månad.

Foto: Syaibatul Hamdi