Nyheter

Dahlsten på nationella klimatmötet: Vi måste få rätt förutsättningar för att klara omställningen

Regeringen höll i dag ett nationellt klimatmöte. Transportföretagens vd Marcus Dahlsten medverkade och lyfte vikten av att regeringen investerar i klimatomställningen genom att ge näringslivet rätt förutsättningar.

I höst kommer regeringen presentera en ny klimathandlingsplan. Målet är att presentera en ny klimatpolitik som når nettonollutsläpp. Därför har regeringen under våren arrangerat ett flertal möten med representanter från näringslivet, akademin och civilsamhället. På fredagen höll de ett sista nationellt klimatmöte, där bland annat Transportföretagens vd Marcus Dahlsten deltog.

– Det har varit en intressant dag med många givande samtal. För oss på Transportföretagen är det viktigt att regeringen nu ger vår bransch rätt förutsättningar för att klara klimatomställningen, säger Marcus Dahlsten.

Transportsektorn har under en lång tid arbetat med den gröna omställningen. Det har bland annat resulterat i att utsläppen minskat med 31 procent jämfört med 2010 års utsläppsnivåer. Samtidigt har Transportföretagen tagit initiativ till Fair Transport, som är ett erbjudande om hållbara transporter till transportköparna.

– Jag är stolt över att representera en bransch som har tagit ledartröjan i den gröna omställningen. Vi ser att regeringen gör många satsningar på laddinfrastruktur. Nu måste regeringen också stötta de som ska göra jobbet. För oss är det därför viktigt att regeringen inkluderar en kraftfull lastbilsbonus för våra åkerier. Annars kommer vi inte kunna nå nästa steg i vår gröna omställning, säger Marcus Dahlsten i ett avslutande kommentar.