Nyheter

Charge Amps och Solar i nytt samarbete

Charge Amps som utvecklar och säljer laddlösningar för elbilar ingår ett samarbetsavtal med sourcing- och servicepartnern Solar Sverige.

Samarbetet innebär att Solar kommer erbjuda Charge Amps produkter till installatörer och företagskunder i Sverige till en början, med möjlighet att utöka till Solars andra marknader i Norge, Danmark, Polen och Nederländerna.

– Det känns fantastiskt roligt att inleda samarbete med Solar, ett av norra Europas ledande sourcing- och serviceföretag. Charge Amps och Solar delar ett starkt engagemang för att förstå och möta våra kunders behov, att nu samarbeta på flera europeiska marknader är ett naturligt nästa steg i vår tillväxtresa. För Charge Amps innebär det ännu bättre möjligheter att möta det stora behovet av laddningslösningar för kunder i norra Europa, säger Erik Menckel, Nordenchef för Charge Amps.

Charge Amps vässade erbjudandet ytterligare under slutet av 2022 med lanseringen av tre nya produkter.

Den nya laddstationen Charge Amps Dawn har optimerats för publik laddning och är framtidssäkrad i både mjuk- och hårdvara genom en modullösning för att kunna uppdateras för framtida behov.

Laddningskabeln Charge Amps Beam kan ladda upp till 32 A vid alla laddningsstationer som uppfyller EU-standarden för en typ 2 kontakt och möjliggör på så sätt en ännu smidigare laddningsupplevelse. Charge Amps Amp Guard är en smart effektvakt som optimerar laddning och säkerställer att elanslutningen inte överbelastas.

Genom Wi-Fi- och LAN-uppkoppling, tillsammans med Charge Amps Cloud går det att ladda bilen med solenergi från egna solceller. Om Charge Amps Charge Amps är en ledande leverantör av innovativa och hållbara laddningslösningar för elfordon från Sverige.

Charge Amps utvecklar smarta och användarvänliga produkter för användning i hem, kontor och på offentliga platser. Charge Amps grundades 2012 i Stockholm, Sverige, och genomgår en snabb internationell expansion, med fysisk närvaro i sju länder och försäljning på 15 marknader.

Foto: Mikes-Photography