Nyheter

Verdion säkrar ny spekulativ logistikmöjlighet – förvärvar industritomt i Södertälje

Verdion, utvecklare av logistikfastigheter över hela Europa, tillkännagav idag att de ytterligare stärker sin svenska logistikportfölj, i och med förvärvet av en industritomt i Södertälje, som kommer att utvecklas för urban logistik.

Verdion kommer där spekulativt att utveckla en toppmodern logistikanläggning om ca 31 000 kvm. Den kommer även att omfatta kontors-, sociala- och entresolutrymmen, med genomgående fokus på hållbarhet och flexibilitet. Lokalen kommer att hyras ut i sin helhet, alternativt uppdelad i mindre enheter, och planeras vara redo för inflyttning i slutet av fjärde kvartalet 2024.

Industritomten är ca 68 850 kvm stor och ligger i Gärtuna, i östra delen av Södertälje, mindre än 10 minuter från motorvägarna E20 och E4, som smidigt förbinder staden med övriga landet. Södertälje hamn ligger mindre än 15 minuter bort.

Johan Nihlmark, Affärsutvecklingschef Norden på Verdion, säger: ”Detta är en fastighet med stor potential i ett område där utbudet av moderna anläggningar varit eftersatt under många år. Den ligger inom bekvämt räckhåll för Södertäljeborna och endast 35 minuter från centrala Stockholm, samt har utmärkta transportförbindelser och är lättåtkomlig för hela regionen. Vi planerar att snabbt tillgängliggöra anläggningen på marknaden, för att tillmötesgå hyresgästers stora efterfrågan av moderna logistikfastigheter söder om Stockholm.”

Linklaters var rådgivare åt Verdion. Säljare är Företagsparken Norden Holding AB.