Nyheter

Den första eldrivna EcoCombi-lastbilen i trafik på vägarna i Nederländerna

Vlot Logistics är det första företaget att lägga till en fullständigt eldriven EcoCombi-lastbil till sin vagnpark i Nederländerna. DAF CF Electric-lastbilskombinationen med dolly och påhängsvagn har en eldriven HIAB-krokarm i kombination med en kran på 23 ton/meter.

Vlot Logistics mål är att leda vägen när det gäller innovation och användning av lastbilar med nollutsläpp. De har för närvarande tio eldrivna lastbilar i sin vagnpark, inklusive nya DAF CF Electric EcoCombi med totallängd på 25,25 meter.

– Vi använder den här kombinationen för transport av containrar, säger Rokus Vlot, vd för och ägare till Vlot Logistics. Med EcoCombi kan vi transportera tre containrar på 20 fot samtidigt, vilket bidrar till att begränsa antal resor. Det är något både klimatet och trafiken tjänar på.

”Del av vårt DNA”

– Eldrivna transporter är inbäddat i vår verksamhet, fortsätter Rokus. Förarna har vant sig vid att köra fordonen och vi har justerat våra scheman för att utnyttja räckvidden på 200 till 250 kilometer på bästa sätt och för att veta exakt när lastbilarnas batterier måste laddas.

Vlot Logistics har en kraftfull DC-laddningsstation på 300 kW som kan ladda batterienheten på DAF CF Electric till 80 % inom en timme. Det mesta av effekten kommer från solpaneler på taken till företagets lokaler.

– Det är en perfekt cirkel! säger Rokus.