Nyheter

Konflikten i hamnarna avblåst

Hamnkonflikten i Göteborg har varit en långvarig fråga som har haft betydande konsekvenser för hamnverksamheten i regionen. Konflikten härrörde från närvaron av två fackföreningar i Göteborgs Hamn: Transportarbetarförbundet och Hamnarbetarförbundet. Under de senaste två åren har konflikten mellan APM Terminals och Hamnarbetarförbundet fortsatt, vilket har lett till betydande ekonomiska förluster.

De aviserade strejkerna i Göteborg och Helsingborgs hamn som skulle inträffa på torsdagen är avblåsta. Det meddelar Svenska Hamnarbetarförbundet i ett pressmeddelande.

Hamnarbetarförbundet har tidigare utlyst strejk i både Göteborgs roddterminal och Helsingborgs hamn, vilket ytterligare förvärrade konflikten. Hamnkonflikten har varit en källa till frustration för den avgående hamnvd:n Magnus Kårestedt, som har hanterat dess återverkningar de senaste 15 åren.