Nyheter

Wallbox smarta elbilsladdare integreras med Tibber

Wallbox  – leverantör av laddnings- och energihanteringslösningar för elfordon över hela världen, och det smarta elbolaget Tibber integrerar sina lösningar för att minska laddkostnaden för elbilsförare i Sverige och Nederländerna.

Genom partnerskapet kommer alla elbilsägare med en Wallbox AC-laddare att kunna använda smartladdning i Tibber-appen. Dessutom kommer Wallboxladdare att finnas att köpa i Tibber Store.

– Wallbox är glada över att samarbeta med Tibber för att kombinera våra intelligenta EV-laddare med deras Tibber-app och erbjuda våra kunder möjligheten att spara pengar på sina energikostnader, samtidigt som de lever mer hållbart. Tibber servar över 500 000 kunder i Sverige, Tyskland, Norge och Nederländerna och är en optimal partner för att hjälpa oss att påskynda övergången till e-mobilitet runt om i världen, säger Robin Palmgren, Country Manager för Sverige och Norge.

Data från Wallbox visar att bilar i snitt står parkerade 96 procent av sin dugliga livstid. Det gör dem perfekt lämpade att utnyttja elprisets svängningar och ladda när elpriset är billigt. Kombinationen av Wallbox intelligenta hårdvara och Tibbers smarta styrning gör det smidigt och enkelt att spara pengar samtidigt bidra till mer förnyelsebar energi i systemet.

Smart laddning är en av Tibbers mest uppskattade funktioner bland kunderna och idag smartladdar 4 av 5 Tibber-kunder med elbil återkommande. Genom att aktivera smartladdning i Tibber-appen laddas bilen till ett så lågt pris som möjligt, helt automatiskt. Det enda du behöver göra är att ställa in önskad avresetid i appen.

– Den nya integrationen med Wallbox utökar valmöjligheten för våra elbilskunder när de köper en ny laddbox och ger dem även tillgång till ett globalt varumärke med säkra produkter och riktigt snygg design, säger Filip Bertland, Sverigechef på Tibber.    

Från och med den 4 juli:

Kan du integrera din elbilsladdare från Wallbox i Tibber-appen och börja smartladda.

Finns Wallbox bästsäljare Pulsar Max tillgänglig att köpa i Tibber Store.