Nyheter

De bästa myggnätsvarianterna för olika typer av fönster

Sommaren, solen och de varma nätterna är äntligen här och med det kommer också myggorna. Alla svenskar vet hur dessa varelser kan förvandla en underbart trevlig kväll till något helt annat. Som tur är finns det dock lösningar för att bli av med dem, åtminstone i det egna hemmet eller i sommarstugan.

Vi pratar förstås om myggnät av olika slag. Myggnät är täta nät som man sätter upp bakom fönstret så att inga mygg kan ta sig in. På så sätt kan man ha öppet utan att behöva oroa sig över en myggattack. Här nedan finns tre olika effektiva typer av myggnät att använda för olika typer av fönster.

1. Myggfönster 

Först ut på listan har vi förstås myggfönster i ram. Dessa är specialbyggda för att passa just måttet på dina fönster. Beställer man från en seriös aktör så kan man också räkna med att dessa kan hålla i många år framöver. Utöver att vara väldigt effektiva så är denna typ av myggnät väldigt kostnadseffektiv. Till skillnad från mer temporära lösningar kan du ha ett myggfönster i många år framöver och över tid är det ett av de absolut billigaste alternativen.

2. Rullinsektsnät

För den som vill ha möjligheten att öppna upp helt och hållet så är rullinsektsnät det bättre alternativet. Det monteras och fungerar som ett vanligt myggfönster, men skillnaden är att du kan rulla upp och ner nätet efter behov. Ibland vill man kanske inte täcka för fönstret helt och hållet och då är detta den perfekta flexibla lösningen. Nackdelen gentemot ett ordinarie myggfönster är att det är lite dyrare, men med tanke på den extra funktionen så kan det vara värt det.

3. Svängdörr med insektsnät 

Har man en större dörr ut till en altan eller liknande som man gärna vill ha öppen så är en svängdörr med insektsnät något att överväga. Precis lika effektivt som ovan nämnda, och skillnaden är bara att den är större och anpassad efter en dörr. Här får man också räkna med att gå upp en prisklass, men över tid så blir det inte heller särskilt dyrt. 

Avslutning

Att skydda sig mot mygg under sommaren är ett måste, och då är myggnät ett mycket bra alternativ. Oavsett om man väljer myggfönster, rullinsektsnät eller svängdörr så kan man räkna med ett bra skydd som håller i många år. Dessutom är det betydligt mer miljövänligt än klassiska myggmedel och liknande. Är man därför ute efter att skydda sitt hem eller sin sommarstuga är det inget att tveka på – införskaffa ett myggnät redan idag!