Nyheter

Infrastrukturminister Andreas Carlson: ”Säkra tågfärjeförbindelsen mellan Sverige och kontinenten”

”Tågfärjorna är viktiga för fortsatt bedrivande av tågtrafik till och från Sverige. Därför ger regeringen Trafikverket i uppdrag att föreslå åtgärder för att säkerställa förbindelsen mellan Trelleborg och Tyskland.”

Det skriver infrastrukturminister Andreas Carlson (KD) i en debattartikel i Sydsvenskan:

”Tågförbindelse mellan Sverige och kontinenten är avgörande sett ur såväl ett handels-, försörjnings- som ett beredskapsperspektiv. Transportsystemets sårbarheter behöver minska.”

”Det här gäller inte minst vid ett eventuellt avbrott på Öresundsbron. Därför har regeringen beslutat ge Trafikverket i uppdrag att föreslå åtgärder för att säkerställa tågfärjeförbindelsen mellan Trelleborg och Tyskland.”

”Vid stopp i trafiken över Öresundsbron eller genom Danmark är tågfärjorna viktiga för fortsatt tågtrafik till och från Sverige. Förbindelsen är också av stor vikt för totalförsvaret som är beroende av olika transportvägar för tunga transporter till och från Sverige för att kunna flytta militära förband och militärt gods. Det här är inte minst viktigt när Sverige står inför ett medlemskap i Nato som ställer ökade krav på infrastruktur och militär rörlighet.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.sydsvenskan.se/2023-07-10/sakra-tagfarjeforbindelsen-mellan-sverige-och-kontinenten

Foto: NoName_13