Nyheter

Socialdemokraterna: ”Regeringen och SD måste ta tag i taxibranschproblemen”

”Det är hög tid för regeringen och SD att agera och ta itu med utmaningarna inom taxibranschen för att skapa ordning och reda i branschen.”

Det skriver Serkan Köse och Kadir Kasirga, Socialdemokraterna i en debattartikel i Altinget.se:

”Taxibranschen spelar en avgörande roll för att tillgodose människor med säkra och pålitliga transporter. Trots dess viktiga roll har branschen drabbats av strukturella problem och utmaningar som har påverkat både förare och taxibolag negativt. Det är hög tid för regeringen att agera och genomföra en helhetsöversyn av taxibranschen för att skapa en välfungerande bransch.”

”Sedan avregleringen av taximarknaden på 1990-talet har branschen förändrats till det sämre och hamnat i en nedåtgående spiral. Experter menar att det finns flera strukturella problem inom branschen, inklusive tuffa arbetsförhållanden och en ökande brist på förare. Tidigare moderata partiledaren Ulf Adelsohn beskrev till och med avregleringen som kaos. Det har varit en intensiv debatt om taxibranschen på senare år, och rapporter i media har pekat på strukturella problem såsom dumpade priser, kvalitetsproblem och otrygghet för förare. Dessutom har branschen tampats med utmanade arbetsvillkor och oreglerad konkurrens, vilket har lett till lönsamhetsproblem för många taxiåkerier.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.altinget.se/artikel/regeringen-och-sd-maaste-ta-tag-i-taxibranschproblemen