Nyheter

SEAT S.A. bygger en anläggning för montering av battericeller i Martorell

300 miljoner euro investeras i att bygga anläggningen som också kommer att användas för att montera de battericeller som PowerCo kommer att tillverka vid gigafabriken i Sagunto, Valencia.

SEAT S.A. har ansökt om den nya Battery PERTE VEC, med ett projekt att bygga en battericellsmontageanläggning här i Martorell. Ett projekt som kommer att säkerställa över 400 direkta arbetstillfällen och över 100 indirekta arbetstillfällen.

Man kommer att investera ytterligare 300 miljoner euro för att bygga denna anläggning, som också kommer att användas för att montera battericellerna som PowerCo kommer att tillverka vid gigafabriken i Sagunto, Valencia.

Anläggningen kommer att täcka en yta på 64 000 kvadratmeter, vilket motsvarar cirka nio fotbollsplaner. Anläggningen kommer att vara ansluten till Workshop 10, där man kommer att tillverka några av Volkswagen-koncernens elbilar, inklusive CUPRA Raval. Detta kommer att hjälpa oss att optimera logistiska processer och minska vår klimatpåverkan.

Bygget påbörjas inom de närmaste veckorna och planeras stå färdigt år 2025.

Foto: 9310613