Nyheter

Verizon Business introducerar en global IoT eSIM-plattform med nätverksoperatörspartners världen över

Verizon Business tillkännagav idag en global, trådlös IoT (Internet of Things)-plattform som kommer att låta företag distribuera och centralt hantera IoT-enheter över internationella gränser, genom att utnyttja både inbyggd eSIM- och roaming-kapacitet hos MNO-partners.

Med Verizon Global IoT Orchestration kommer enheter som är verksamma i flera globala regioner att kunna anslutas genom en inbyggd eSIM-profil från en av Verizons internationella operatörspartners, vilket fungerar precis som en nätverksabonnent i den partnerns servicefotavtryck. På så sätt tillförs partnerns fullständiga tekniska, kommersiella och multi-nätverkstäckning, vilket möjliggör lösningar som kräver lokal anslutning.

Global IoT Orchestration är integrerad i Verizon ThingSpace IoT-hanteringsplattformen. Globala och inhemska IoT-anslutningar kan hanteras centralt på en enda panel genom att använda ett sömlöst API-gränssnitt.

Genom Verizons Bell Canada- och Telenor-partnerskap kommer kunder att kunna hantera multinationella eSIM-anslutningar i USA, Kanada, Europa och Asien-Stillahavsområdet. Ytterligare MNO eSIM-partners som täcker fler regioner runt om i världen kommer att tillkännages senare i år.

Globala lösningar är avgörande för att bli en verklig branschledare inom IoT. Till exempel, en tillverkare av enheter med USA som största marknad, men som gör affärer över hela Europa och Kanada, vill kunna säkerställa att deras data kommer att förbli tillgängliga och att deras enheter ständigt är uppkopplade runt om i världen. Med inbyggd eSIM-provisionering genom Global IoT Orchestration kan enheter upprätthålla anslutningar över internationella gränser lika sömlöst som en amerikansk kund som korsar statsgränser, utan att behöva förlita sig enbart på roaming på stora globala marknader. För mer om kundanvändningsfall, se uttalandet nedan från Itron-chefen John Marcolini.

Verizon Global IoT Orchestration är för närvarande tillgängligt för tester för nya och befintliga Verizon Business-kunder i USA.