Nyheter

Hitachi Rail firar starten på ”SPACIA X”-tågen för Tobu Railway

Den 15 juli började Tobu Railway Co., Ltd. driva Hitachi Rails nya serie N100, med smeknamnet ”SPACIA X”. SPACIA X kommer att minska CO2-utsläppen med upp till 40 % jämfört med nuvarande SPACIA, och praktiskt taget ersätta all el som används för driften med el från förnybara källor, vilket gör CO2-utsläppen netto noll.

Det nya tågets smeknamn återspeglar utvecklingen av Limited Express SPACIA genom att lägga till bokstaven ”X” till Limited Express SPACIA, som länge har älskats av kunder som en synonym för transport till Nikko- och Kinugawa Onsen-områdena i Japan.

Totalt har 12 nya vagnar i 2 tåg introducerats i början av verksamheten och ytterligare 12 nya vagnar i 2 tåg kommer att introduceras i framtiden. Varje tåg har 212 sittplatser och inkluderar totalt 6 format för passagerare att välja mellan, inklusive lyxig Cockpit Suite, Cockpit Lounge, Compartment och Premium Seat. På tåget kan du även njuta av original hantverksöl och hantverkskaffe utvecklat i samarbete med företag i Nikko.

Tågvagnarna, designade internt av Hitachi, har utvecklats samtidigt som de har behållit den ursprungliga SPACIA-formen, med färgerna som framkallar ett ädelt vitt som påminner om ”Gofun” som målats på Yomeimonporten, Karamonporten och huvudhelgedomen i Nikko Toshogu-helgedomen. Fönsterbågarna är inspirerade av omsorgsfullt handgjorda hantverk som muntin (Kumiko) i Kanuma och bambuvävning som har gått i arv från Edo-tiden.