Nyheter

STILFOLD och KookieJar i gemensam satsning mot framtidens Vertiports

Framtidens leveranser i stads- och landsbyggdsmiljöer kommer att ske med hjälp av drönare. Svenska KookieJar ligger i framkant för att ta fram en lösning där den visionen blir verklighet. Nu tar man hjälp av STILFOLD vars unika metod för att böja och vika stålplåt ska utgöra grunden i en avancerad landningsplattform för drönarna. 

Samarbetet mellan STILFOLD och KookieJar har som målsättning att hitta skalbara, säkra och effektiva Vertiports och Droneports för drönarleveranser och i framtiden även flygtaxitjänster. I förlängningen vill de bägge företagen bidra till att förändra och förnya hela transportnäringen i urbana miljöer med hållbara leveranser som högsta prioritet.

– KookieJar skapar ett nätverk av transportnoder för kostnadseffektiva som miljömässigt hållbara leveranser jämfört med traditionell markbunden transport. Tillsammans med STILFOLD kan vi nu hitta ännu effektivare sätt att nå de målen genom att effektivisera vår produktion och minska miljöpåverkan, säger Max Hoffmann, Strategic Projects Head på KookieJar. 

Fokus i samarbetet ligger på att bygga skalbara och miljövänliga produktionslösningar för Kookiejar’s Vertiports. De till stor del autonoma start- och landningsplattformarna för drönarna är en viktig komponent för att automatisera och underlätta leveranser i större skala med bibehållen säkerhet och funktion.

– Samarbetet med KookieJar är ytterligare ett bevis på att vår tillverkningsteknik ger helt nya möjligheter inom så gott som alla typer av tillverkningsindustri och vi ser en rad intressanta fördelar för flygindustrin i stort. Att kunna ta en frontposition inom framtidens transporter i form av drönare är ytterligare ett stort plus vi ser fram mycket emot, säger Jonas Nyvang, CEO på STILFOLD. 

STILFOLD har på sistone, förutom utvecklingen av sin egen el-motorcykel STILRIDE 1, även inlett utvecklingssamarbeten med bland andra Polestar, rymdbolaget I.S.A.A.C. samt Georgia Tech’s School of Civil and Environmental Engineering. Kookiejar har i sin tur inlett samarbeten med underleverantörer som bland annat Airqual Technologies, ADB Safegate, JetPak, Aerit och Flying Basket.

Case video: 

https://youtu.be/G6JnGGmyYXw