Nyheter

Nästa generations drivlösningar

Fordonsindustrin befinner sig i ständig förändring. Bland branschens aktörer råder en allmän konsensus om att alternativa bränslen och elektrifiering kommer att spela en allt större roll inom framtidens transportbransch.

Allison Transmission är engagerade i sin ledande roll inom bränsle- och energieffektiva drivlösningar som främjar hållbarhet och miljöinitiativ. Nu släpper de en ESG-rapport som rapporterar om företagets direkta investeringar på 450 miljoner dollar för att främja tekniken för elektriska drivlösningar.

ESG-rapporter har blivit alltmer betydelsefulla för företag och industrier över hela världen. Dessa rapporter fungerar som ett verktyg för att kommunicera företagens hållbarhetsprestanda och engagemang i frågor som rör miljön, socialt ansvar och företagsstyrning. Inom transportbranschen spelar ESG-rapporter en särskilt viktig roll, på grund av sektorns betydande påverkan på miljön och samhället i stort.

I sin nyligen släppta ESG-rapport för 2022 ger Allison Transmission transparent data om företagets miljöprestanda, sociala påverkan och hur dessa praxis styrs.

– Både vi och våra kollegor i branschen navigerar genom en föränderlig fordonsindustri i förberedelse inför kommande ändringar av utsläppsstandarder och ökad användning av elektrisk fordonsteknik. Det erbjuder stora möjligheter till innovation och tillväxt. Tack vare vår omfattande erfarenhet är Allison redo att driva nästa generation av drivlösningar som kommer att hjälpa våra kunder att minska sina utsläpp, berättar David Graziosi, ordförande och VD för Allison Transmission.

Ett steg närmare elektrifiering

Under de senaste fem åren har Allison investerat över 450 miljoner dollar, motsvarande närmare fem miljarder svenska kronor, för att främja elektriska drivlösningsteknologier. Under 2022 utvidgade företaget dessutom sin serie av elektriska axlar, eGen Power®, för att inkludera eGen Power 130S – speciellt utformad för att stödja den 13-tonniga bruttoaxelviktsklassificering som ofta krävs på den europeiska marknaden.

Men det är inte bara investeringar i framtidens drivlösningar som Allisons ESG-rapport 2022 ställer i rampljuset.

Mats Hallgren, Area Sales Manager för Allison Transmission i Norden, förklarar:

– Vi strävar efter att behålla en ledande roll inom bränsle- och energieffektiva drivlösningar som stödjer hållbarhet och miljöinitiativ. Utöver att utveckla vår portfölj av elhybrid- och helelektriska lösningar ser vi även på här-och-nu lösningar som förbättrar våra konventionella växellådor. Detta för att kunna erbjuda en perfekt kombination av bränsleekonomi, utsläppsprestanda och effektivitet.

– Utöver framsteg inom elektrifiering är Allisons helautomatiska växellådor kompatibla med motorer för alternativa bränslen som naturgas, vilket gör det möjligt för fordonsflottor att använda beprövad utrustning för att uppnå minskade utsläpp. Dessutom har vi utvecklat teknologierna xFE och FuelSense 2.0®, som kan leverera bränslebesparingar upp till sex procent beroende på arbetscykel och förarparametrar, utan att kompromissa med prestandan, avslutar Mats Hallgren.