Nyheter

Nytt globalt strategiskt partnerskap kring hanterade nätverkstjänster

Verizon Business meddelar att man ingår ett strategiskt globalt partnerskap som innebär att HCLTech blir företagets primära samarbetspartner för Managed Network Services (MNS) i alla nätverksinstallationer för globala företagskunder, vilket sammanför två globala ledare inom företagsnätverk. Partnerskapet kombinerar Verizons nätverkskapacitet med HCLTechs marknadsledande Managed Service-kapacitet, och därmed inleds en ny era av storskalig leverans av tjänster baserade på trådbundna nätverk.

Verizon Business kommer att fortsätta att leda all försäljning, lösningar och övergripande planering och utveckling med sina kunder. HCLTech kommer att leda implementering efter försäljning och löpande support. För att samordna ansvaret kommer en grupp av Verizon Business Global Customer Operations-personal att gå över till HCLTech.

– HCLTech är en erkänd branschledare för Managed Network Services, och med deras IT-serviceexpertis och kontinuerliga stöd för våra nätverksinstallationer för företag kan Verizon Business modernisera sin tjänsteleverans och samtidigt öka fokus på att hjälpa kunder att införliva nästa generations teknik som 5G , SD-WAN och SASE in i sin verksamhet och i sina egna kunderbjudanden, säger Kyle Malady, CEO på Verizon Business. IT/OT-konvergens är framtiden för datacentrerad affärsverksamhet, och med den snabbt accelererande digitaliseringstakten behöver kunderna ett välkoordinerat leveransramverk för att förverkliga den framtiden.

Partnerskapet kommer att erbjuda kunder en förstklassig MNS-portfölj, en mycket digitaliserad upplevelse med datadrivna tjänstemodeller, förbättrad effektivitet och livscykelhantering med ett sömlöst gränssnitt, ett heltäckande partnerekosystem och gemensam innovation på en integrerad plattform.

– Managed Network Services är kärnan i vår verksamhet, och vi är stolta över att samarbeta med Verizon Business för att leda MNS i alla deras nätverksinstallationer, modernisering och drift för privata företag, säger C Vijayakumar, CEO och Managing Director på HCLTech. Vår datadrivna tjänsteleverans, avancerade nätverkskapacitet och friktionsfria kundgränssnitt i kombination med Verizon-nätverkets unika styrkor kommer att göra det möjligt för företag att förbättra affärsresultat och snabba på time-to-market. Jag är glad över att välkomna de anställda från Verizon Business Global Customer Operations och ser fram emot en framgångsrik och givande resa tillsammans.

Dessa förbättringar kommer att hjälpa kunder att navigera i allt mer komplexa driftsmiljöer – över olika platser, geografier och enheter – samtidigt som de inför ny teknik, inklusive 5G, SD-WAN och SASE-funktioner. HCLTechs digitala MNS-plattformar och kundgränssnitt är utformade för att hjälpa dem att hantera det digitalt, snabbt och sömlöst.

Verizon Business globala räckvidd och lokalanpassade företagsnärvaro tillsammans med HCLTechs digitalt optimerade plattformar för MNS ger kunder ett flexibelt nätverksramverk att bygga ut med ny teknik. Kunder kan bättre kontrollera och skala sin användning av nätverkstjänster, införliva ett bredare ekosystem av teknikpartners, konvergera informationsteknik och operationell teknik (IT/OT) och tillgodose ständigt föränderliga teknologibehov överlag på ett smidigare sätt.

Foto: Gerd Altmann