Nyheter

Starten på en helt ny maskinserie som fokuserar på att minimera utsläppen

Den nya minigrävaren i 3-tonsklassen är utrustad med litium/jon-batteri. Den nya enheten sätter en helt ny standard för grävmaskiner med nollutsläpp, enastående prestanda och innovativa säkerhetsfunktioner. Denna revolutionerande maskin banar väg mot en framtid där tysta, ekologiska och progressiva maskiner är normen.

Med över hundra års erfarenhet av maskinutveckling och -tillverkning, visar Komatsu sitt engagemang för en miljövänlig och hållbar framtid. Komatsu ser introduktionen av PC33E-6  som ett första utvecklingssteg av små, eldrivna entreprenadmaskiner. Detta ingår i Komatsus globala målsättning att bistå till att bli koldioxidneutrala senast år 2050. PC33E-6 kan årligen minska CO 2-utsläpp med mer än sin egenvikt, jämfört med konventionella, dieseldrivna maskiner och detta utan att kompromissa med prestanda eller säkerhet.

Emanuele Viel, Group Manager Utility:

– PC33E-6 har stor batterikapacitet och en mycket effektiv drivlina, vilket gör att de flesta kunder kan arbeta oavbrutet under ett helt arbetsskift, innan maskinen behöver laddas. Tack vare ett blixtsnabbt laddningssystem reduceras stilleståndstiden avsevärt, vilket ger maximal produktivitet och effektivitet.

Komatsu förstår vikten av att produkten ska kännas trygg för kunden, därför levereras PC33E-6 med ett exklusivt Komatsu E-support introduktionspaket. Detta paket inkluderar kostnadsfri 3-årig service enligt fastställt schema, fullständig maskingaranti och 5-årig reservdelsgaranti, vilket specifikt täcker de elektriska drivlinekomponenterna – allt utan extra kostnad.

PC33E-6 representerar inte bara ett paradigmskifte för att ge nollutsläpp, utan har också Komatsus omisskännliga DNA och design. Genom att välja denna eldrivna minigrävare tar kunderna ett värdefullt miljöansvar samtidigt som de drar nytta av förstklassig prestanda.

PC33E-6 nyckelfakta:

Nytt för eldrivna minigrävare

Eldriven minigrävare med nollutsläpp: optimalt för miljön

Låg ljudnivå och inga vibrationer: maximal komfort

Driftsäkerhet: design, utveckling och tillverkning av Komatsu – säger allt.

Prestanda: högt vridmoment med permanentmagnet-motor

Arbetskapacitet: 35 kWh från säkra och pålitliga Li-Ion-batteri som klarar de flesta kunders arbetspass utan mellanladdning*

Nytt, komfortabelt luftfjädrat förarsäte: högre komfort ger högre prestation

Ny 3,5-tums LCD-skärm: rätt information utan distraktioner.

Felkoder visas i Komtrax – enklare underhåll – lägre underhållskostnader.

Snabbladdning under lunchrasten: ombordladdare för snabb laddning (20–100 %)

Välkänd Komatsu-känsla: beprövade prestanda med Komatsu originalkomponenter

E-support: introduktionspaket med trygga underhålls- och garantierbjudande

2023 släpps modellen med skyddsbåge och under 2024 kommer versionen med hytt