Nyheter

Safello vinner Polismyndighetens offentliga upphandling av leverantör av kryptovalutatjänster

Safello, Nordens ledande kryptomäklare, har blivit vald av Polismyndigheten som exklusiv leverantör av kryptovalutatjänster för att tillgodose Polismyndighetens, Tullverkets och Ekobrottsmyndighetens behov av kryptovalutaväxling på nationell basis.

I ett officiellt pressmeddelande (den 22 juni 2023) meddelade Safello att Polismyndigheten hade bjudit in Safello att delta i upphandlingen av leverantör av kryptovalutatjänster, genomförd i enlighet med lagen om offentlig upphandling (LOU).

– Vi är otroligt stolta över att vinna upphandlingsprocessen och tillgodose behoven hos svenska myndigheter. Detta befäster Safellos ledande position som en pålitlig partner inom kryptovaluteindustrin och är i linje med vårt åtagande att skapa trygghet inom branschen för digitala tillgångar. Vi ser fram emot att tillhandahålla våra tjänster till Polismyndigheten, Tullverket och Ekobrottsmyndigheten och är hedrade över att bidra till deras viktiga arbete under de kommande åren, säger Emelie Moritz, vd på Safello.

Polismyndigheten har valt Safello som exklusiv leverantör i upphandlingen och kommer till följd ingå ett ramavtal med Safello.

Ramavtalet kommer att tillgodose Polismyndighetens, Tullverkets och Ekobrottsmyndighetens behov av kryptovalutaväxling på nationell basis, med en maximal avtalstid på 4 år. Det totala antalet transaktioner uppskattas till 150 transaktioner, med en maxgräns på 600 transaktioner per år.

Inga volymåtaganden har dock uttryckts från myndigheternas sida.

Foto: Mohamed Hassan