Nyheter

Einride utser Teslas tidigare marknadschef Corinne Aaron till ny CMO

Einride, fraktteknikföretaget som levererar digital, elektrisk och autonom transport, tillsätter Corinne Aaron som ny CMO. Linnéa Kornehed Falck, som har axlat rollen sedan grundandet av Einride 2016, ska fokusera på sina roller som vice VD och styrelseledamot. Under Linnéas ledning har Einride expanderat och etablerat sig som ett framstående varumärke inom hållbar frakt, och byggt upp  globala team inom  marknadsföring, kommunikation och design.

Einrides teknik och produkter har inte bara mottagit utmärkelser som TIME’s Best Inventions, Fast Company’s Most Innovative Companies och CNBC’s Disruptor 50, utan har även synts på Nasdaq-skärmen på Times Square.

– Det har varit en givande resa att bygga upp Einride till ett globalt känt varumärke sedan vi startade 2016, och jag är så stolt över vad vårt talangfulla team har skapat. Det som en gång började som en idé har nu utvecklats till ett varumärke som banar väg för en hel bransch, och jag ser nu fram emot att bidra till Einrides tillväxt och framgång på nya sätt. Med Corinnes erfarenhet från industrin och imponerande meritlista när det gäller att bygga varumärke för snabbväxande företag, kan jag inte tänka mig en bättre efterträdare att leda Einrides varumärke framåt, säger Linnéa Kornehed Falck, vice VD på Einride. 

Corinne Aaron har nästan två decenniers erfarenhet av global marknadsföring, varav över tio år i ledande befattningar. Senast arbetade hon som CMO på mobilitetstjänsten Lynk & Co, och innan dess som Head of Marketing, EMEA på Tesla i sex år. På Tesla ledde hon ett team genom kraftig tillväxt, expansion till sex nya marknader, lansering av fyra framstående produkter och skalningen av Teslas infrastruktur, inklusive öppnandet av gigafabriker och expansion av superladdningsnätverket till över 500 platser runt om iEuropa.

Aaron har även erfarenhet av att arbeta med varumärken som Adidas och Reebok, samt stod bakom lanseringen av prenumerationstjänsten Lovevery i Europa och marknadsföring för Hyatt Hotels i Chicago.

– Detta nya steg gör det möjligt för mig att kombinera min passion för innovation inom hållbar teknik med min erfarenhet av att skala varumärken inom elektrifiering och transport. rbete som Einride driver idag spelar en viktig roll för att skapa en grönare och mer innovativ framtid, och jag ser fram emot att se hur vårt team kommer att förändra transportindustrin och samhället i stort, säger Corinne Aaron, CMO på Einride.

Om Einride

Einride är ett teknikföretag som bygger transportindustrins framtid. Bolaget grundades 2016 och blev först i världen att köra en elektrisk och autonom lastbil på allmän väg i Sverige 2019. År 2022 blev Einride det första bolaget att få godkännande för att köra autonomt på allmän väg i USA. Genom sin fraktmobilitetsplattform Einride Saga, elektriska och autonoma lastbilsflottor, och laddinfrastruktur, gör Einride det möjligt för företag att implementera hållbar och kostnadseffektiv fraktmobilitet.