Nyheter

Tele2 väljer IFS Cloud för förbättrad kontroll och ökad effektivitet

 IFS meddelar idag att Tele2, ledande svensk leverantör av integrerade telekomtjänster, kommer att implementera den senaste versionen av IFS Cloud för att ytterligare förbättra sin kärnverksamhet, samt utöka möjligheterna inom sitt 5G-erbjudande.

Implementeringen av IFS Cloud kommer bidra till förenklade processer inom Tele2s verksamhet och ge en utökad operativ översikt, för ytterligare kontroll över affären och för att bidra till företagets fortsatta automatisering.

IFS Cloud bidrar till ökad effektivisering genom att förse Tele2 med en allt-i-ett-lösning som hanterar hela värdekedjan, inklusive detaljhandelsverksamhet, leveranskedjan tack vare nära integrering med tredjepartsleverantörer inom logistik (3PL), och ekonomi med stöd för projekt och tjänster.

– På vår resa mot att bli det ledande telekomföretaget i Norden och Baltikum, förstår vi att affärssystem är extremt viktiga för företag i den nya digitala tidsåldern, säger Yogesh Malik, Executive Vice President CTIO på Tele2. Med fokus på kontinuerlig förenkling, automatisering och att skapa en hållbar arkitektur, ser vi mycket fram emot att samarbeta med IFS under implementeringen av lösningen.

Kombinationen av IFS specifika tjänster för telekom och en komponentbaserad plattform, hjälper leverantörer av kommunikationstjänster, infrastrukturföretag och operatörer att hantera hela livscykeln med projekt, tillgångar och tjänster. Med IFS får såväl nya som existerande kunder som Eltel, Proximus med flera, banbrytande funktionalitet som bidrar till såväl differentiering som konkurrensfördelar.

– Tele2 siktar på att bygga Sveriges bästa 5G-nät, samtidigt som man genomför en IT-transformation som kommer att förbättra varje steg i den digitala kundresan och upplevelsen, säger Elni Kullmer, President, North & Central Europe på IFS. För att göra det, behöver de kunna skala sina system sömlöst och bredda sitt erbjudande genom att nå ut med 5G-applikationer till nya marknader, exempelvis för drönare, tillverkning, flyg och transport. Tack vare vår djupa branschkunskap kan vi på IFS guida dem på vägen in i många av dessa branscher, medan IFS Cloud ger dem den förmåga de behöver för att knyta snabba och flexibla kontakter mellan dessa olika branscher.

Förutom IFS Cloud har Tele2 även köpt IFS Success, en uppsättning tjänster som stöttar företag att lyckas. Detta genom att noga följa fördefinierade, resultatbaserade KPI:er som säkerställer en framgångsrik affärstransformation.

IFS kommer att implementera och rulla ut lösningen i Sverige.

Foto:@caeuje