Nyheter

Transportbilsdagen: Rekordintresse när F-150 visades upp officiellt för första gången

branschmässan Transportbilsdagen i Stockholm i dag var det Sverigepremiär för världens mest sålda pickup F-150. Och intresset för att provköra den maxade pickupen var rekordstort. Vid Ford-tältet hopades besökarna och över 70 provkörningar genomfördes under dagen.

Ford F-150 har precis lanserats för första gången via Fords officiella återförsäljare i Sverige, och tryggheten med tillgången till serviceverkstäder och reservdelar genom Fords officiella kanaler är särskilt viktigt för företag, som är beroende av sin transportbil dagligen.

Därför var det ingen överraskning att intresset skulle vara skyhögt när världens mest sålda pickup visades upp på mässa i Sverige för första gången via officiella återförsäljare. Premiäruppvisningen blev en stor succé, och den F-150 Lariat och F-150 Raptor som fanns på plats drog till sig stor uppmärksamhet.

– På transportbilssidan är det extra viktigt med god tillgång på service och reservdelar, så att den nu finns som en del av Fords officiella nätverk gör stor skillnad för de förare vi har mött i dag, säger Maria Ågerup, kommunikationschef för Ford F-150 i Sverige.

Provkörningar non-stop

Att bilarna ”fanns på plats” är dock en sanning med modifikation. Montern var för det allra mesta tom på bilar, eftersom provkörningarna gick i ett. Uppskattningsvis genomfördes mellan 70 och 80 provkörningar av F-150 under dagen, och besökarna fick finna sig i att köa för chansen att köra ett varv runt banan på Solvalla, där mössan hölls.

– F-150 är världens mest sålda pickup, och här ser vi tydligt att det finns ett stort intresse för den även i Sverige. Alla som ville hann nog inte köra i dag, men då är det tur att den ju numera också finns för provkörning hos Ford-återförsäljare över hela landet, säger Maria Ågerup.