Nyheter

Flexibel Kedjeröjare med hela 5,4 m räckvidd

Trejon presenterar stolt en stor nyhet i segmentet kedjeröjare, Trejon Optimal M1650 Storm. Maskinen möter marknadens ökade behov av räckvidd och flexibelt rörelsemönster. Med denna modellen kan hela dikena klippas även bakslänt så väl som siktröjning högt vertikalt. Driften av huvudet är helt hydraulisk via ett eget hydraulsystem.

Trejon har mer än 20 års erfarenhet av att utveckla och producera kedjeröjare och denna nya modell bygger på föregångaren M1650 och en större förstudie med kunder och återförsäljare. Delar som återfinns även i den nya modellen är exempelvis kedjehuvudet helt i Hardox-stål och påkörningsskyddet som automatiskt lyfter maskinen när den viker bakåt vid hinder.

– Det var tydligt i vår förstudie att det önskades både lite längre räckvidd med också ett utökat rörelsemönster med tiltbart huvud. Även att kunna jobba effektivt i alla lägen utan att behöva fundera kring vinklar på axelknutar eller liknande efterfrågades, säger Anders Johansson, ansvarig Produktutvecklare på Trejon.

Den förbättrade geometrin har uppnåtts genom flertalet nya lösning. Dels återfinns det beprövade parallellogram som första del mot traktorn, men på M1650 Storm har det kompletterats med ett teleskop i stickan. Dessa ger tillsammans både ett större rörelsemönster och en större total räckvidd på upp till 5,4 m från centrum på traktorn. Klipphuvudet har ett inbyggt flytläge i körriktningen vilket ger en jämn och fin markföljsamhet.

Nästa del för att förbättra geometrin är driften av huvudet via det egna hydraulsystemet, det ger full driftsfunktion oavsett position på huvudet. Huvudet har försetts med en tilled och cylinder och kan då bland annat klippa bakslänten på ett dike så väl som 90 grader vertikalt kontinuerligt. Det hydrauliska driftsystemet består av en axialkolvpump samt motor och har en stor tank på 150 liter med oljekylare som sitter optimalt placerad som motvikt. Tack vara bra komponenter och ett högt systemtryck nås en väldigt hög verkningsgrad och en hög effekt ute vid huvudet.

– Vi är så klart otroligt stolta över denna lansering och att vi så väl kunnat möte marknadens önskemål. Den kompletterar våra andra modeller väl och blir en väldigt prisvärd maskin med hög kapacitet mellan våra nuvarande kedjeröjarmodeller och armklippare från varumärket Berti, säger Johan Schols, Försäljningschef på Trejon.

Trejon Optimal M1650 Storm är utvecklad för krävande arbeten i varierande terräng. Tack vare sin robusta konstruktion, kan den effektivt klara röjningen i diken och på andra slyområden. Trädrester och sly splittras upp och återväxten blir betydligt långsammare. Den högre markfrigången vid led mellan bom och sticka underlättar vid röjning längs med vägräcken, lägre staket och stängsel.

Maskinen manövreras enkelt från hytten med en proportionell syrning via joystick. Den är enkel att koppla med endast en kraftaxel och hydraulik med tryck och fri retur. Tack vare få komponenter med mindre rörliga delar har maskinen en enkel service och låg underhållskostnad. Som standard kan serviceluckan i fronten på huvudet manövreras hydrauliskt för enklare åtkomst.

– Trejon Optimal M1650 Storm är en innovativ kedjeröjare och jag är övertygade om att den kommer göra avtryck på marknaden. Trejons ambition är att ständigt utveckla och uppdatera vårt sortiment för att tillgodose kundens behov och förenkla det vardagliga arbetet, avslutar Johan.