Nyheter

Större mässområde och 250! utställare på Entreprenad Live Göteborg

Intresset för Entreprenad Live har aldrig varit större. Med 250 utställare blir det nytt rekord när Entreprenad Live hålls 7–9 september i Göteborg. Ett nytt skräddarsytt mässområde vid Landvetter flygplats gör det lättare att ta sig till mässan och ett kompakt, rektangulärt monterområde gör det enklare att få en översikt över utställarna.

Mässarrangören Peter Eriksson ser flera fördelar med det nya mässområdet. Till exempel att hela mässan inklusive parkeringen är på hårdgjord yta. Dessutom är området tillräckligt stort. Entreprenad Live har vuxit varje år sedan lanseringen i Göteborg 2014, och i år blir det nytt rekord med 250 utställare.

– Vi fick helt enkelt inte plats på det gamla området på Hisingen. Nu får vi ett område där vi kommer att kunna vara kvar i många år. Dessutom är läget bättre. De flesta entreprenörer håller inte till inne i Göteborg, och det är inte så lätt att ta sig till Hisingen. Nu behöver ingen ta sig igenom staden för att komma till mässan, konstaterar Peter Eriksson som arrangerar Entreprenad Live tillsammans med Hans-Erik Kristensson.

Nytt mässområde

Det nya mässområdet ligger bredvid riksväg 40 mellan Göteborg och Borås och alldeles intill Landvetter Flygplats. Området nås med bil på 15 minuter från Göteborg och 20 minuter från Borås.

Området ägs av Samgräv och Bellman Group och består av totalt av cirka 300 000 kvadratmeter hårdgjorda ytor där Samgräv bland annat bedriver återvinning och uthyrning av mark. Entreprenad Lives mässområdet omfattar drygt 30 000 kvadratmeter monteryta och cirka 10 000 kvadratmeter för demo och provkörningar.

– Det har varit en enorm fördel att det är Samgräv och Bellman som äger området. De kan branschen, de kan markarbete och de är med som utställare på mässan. Vi specificerade vad vi behövde och sedan var vi helt trygga i att de skulle bygga det vi önskade. De har gjort ett enastående jobb.

En stor fördel är att mässområde och parkering ligger i direkt anslutning till varandra. Det är också lätt för både utställare och besökare att ta sig in till området från riksväg 40.

Stor bredd

Peter Eriksson konstaterar att Entreprenad Live aldrig varit större än i år med 250 utställare:

– Mässan är väldigt komplett, nästan samtliga är där och alla verkar satsa. På grävmaskinsidan är alla de stora märkena där med Swecon, Zeppelin, Liebherr med flera. Vi har fått till en bra bana för testkörning av mindre transportbilar och pick-uper. Toyota, Isuzu, Volkswagen, Mercedes, Ford och Dodge kommer att finnas på plats.

Vad gäller besökare är det fler som redan har registrerat sig jämfört med tidigare år.

– Det är svårt att veta med ett nytt mässområde, men förregistreringarna tyder på att vi nått ut. Det är femte gången vi håller Entreprenad Live i Göteborg, så själva mässan är väl etablerad, säger Peter Eriksson.

Han berättar att målet med Entreprenad Live är att det ska vara en mässa som är regional, komplett och som erbjuder möjligheter att prova maskiner och redskap:

– Det är det Live betyder, att det ska finnas möjlighet att testa. I dag är det ofta de som sitter i maskinerna som bestämmer vilka maskiner som ska köpas och det är också de som kommer till mässan.