Nyheter

DAF Trucks uppmärksammar sina tekniker och serviceteam

En premiumlastbil förtjänar förstklassig service. Därför motiverar DAF Trucks sina tekniker och serviceteam att få ut mesta möjliga av sig själva. Under tävlingen för att kröna årets tekniker och tävlingen för att kröna årets serviceteam börjar DAF jakten på det ultimata europeiska DAF-verkstadsteamet.

Under de kommande månaderna hålls tävlingen för att kröna årets nationella tekniker i 18 länder. Tekniker från alla DAF-återförsäljare och -serviceställen i hela Europa kan delta i tävlingen. Hjältarna i den nationella tävlingen tävlar sedan tillsammans med servicerådgivaren från sin egen verkstad i en internationell final för att bli årets europeiska serviceteam i februari 2024.

Årets europeiska DAF-tekniker

– För att understryka vikten av professionella verkstadstekniker organiserar DAF vartannat år en tävling för att kröna årets tekniker, säger Albert Florijn, Director Dealer Workshop Services på DAF. DAF-lastbilar är högteknologiska fordon som kombinerar den senaste ultrarena drivlinetekniken och branschledande digitala funktioner i de bästa och mest effektiva fordonen på marknaden. Tekniker måste ha omfattande och djupgående tekniska kunskaper för att arbeta med dessa magnifika lastbilar.

– Teknikern arbetar nära servicerådgivaren. De är båda ansvariga för att kommunicera med kunden. Processen när fordonet tas in är mycket viktig. Tydlig och vänlig kommunikation är en ofta förbisedd kompetens, men vi värdesätter den på DAF. Det handlar om att leverera utmärkt service och kvalitet, in i minsta detalj.

Tävlingen för att kröna årets nationella tekniker anordnas i olika länder i Europa under resten av året. Tävlingen för att kröna årets serviceteam anordnas på DAF:s huvudkontor i Eindhoven i februari 2024.