Nyheter

B2B IT-Partner väljer HPE GreenLake för att omvandla sin AI-modell

Hewlett Packard Enterprise meddelade idag att B2B IT Partner, en svensk teknikkonsult och leverantör av IT-lösningar, har valt HPE GreenLake edge-to-cloud-plattform och HPE Ezmeral Runtime Enterprise för att stödja sina kunders ambitioner inom artificiell intelligens (AI). 

B2B IT-Partner grundades 2004 och har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige, och är en ledande leverantör av IT-lösningar för små och medelstora företag i hela Europa. Företaget har 7 affärsenheter: infrastruktur, moln, produktförsörjning, logistik, licens, bekymmersfri IT och nätverk. B2B IT-Partner hade letat efter rätt teknik för att stödja de växande kraven på AI och datadrivna applikationer. 

Genom att anta HPE GreenLakes edge-to-cloud-plattform och HPE Ezmerals programvaruportfölj omvandlar B2B IT-Partner sin interna infrastruktur och effektiviserar sina tjänsteerbjudanden, utnyttjar molnbaserade funktioner på plats och påskyndar datadriven innovation över olika användningsfall som AI/ML, analys, applikationsmodernisering och IoT. 

HPE Ezmeral Runtime Enterprise är en skalbar, säker och flexibel container-plattform som gör det möjligt för användare att distribuera och hantera molnbaserade eller icke-molnbaserade applikationer över flera Kubernetes-kluster och plattformar. Genom att utnyttja denna teknik kan B2B IT-Partner stödja kraven från sina kunder på datadriven innovation som AI-utveckling och distribution, förenkla sin as-a-service Kubernetes-hantering, optimera sitt resursutnyttjande (lokalt, offentligt moln eller edge) och förbättra sin säkerhet.

HPE Ezmeral kan hjälpa B2B IT-partner att få en konkurrensfördel på marknaden och leverera värde till sina kunder genom att erbjuda en plattform som gör det möjligt för dem att bygga, modernisera, distribuera, övervaka och hantera applikationer i olika miljöer med enkelhet och effektivitet. 

En viktig slutanvändare av B2B IT-Partners AI-plattform är Inovia AI, ett svenskt företag som specialiserar sig på AI-konversationer och chatbots på de nordiska språken. Kombinationen av HPE GreenLake och HPE Ezmerals Kubernetes Runtime och ML-miljöer gjorde det möjligt för B2B IT Partner att bygga den perfekta lösningen för att förbättra Inovias konversationsbaserade AI-produkt, inklusive lagring av kundröstdata för att träna sin ML-modell och samtidigt uppfylla GDPR-kraven. 

– Vi är stolta över att samarbeta med B2B IT Partner för att erbjuda våra kunder en toppmodern lösning för konversationell AI, som utnyttjar HPE GreenLake och HPE Ezmeral. Med vår expertis på de nordiska språken och B2B IT Partners skalbara och säkra plattform kan vi leverera en anpassad och kompatibel AI-applikation som uppfyller våra kunders specifika behov och preferenser, säger Marcus Ekendahl, VD och grundare Inovia AI. Vår lösning utnyttjar de senaste innovationerna inom containerization och orchestration-teknik för att säkerställa hög prestanda, tillförlitlighet och effektivitet. Vi tror att detta samarbete kommer att göra det möjligt för oss att erbjuda en överlägsen kundupplevelse och en konkurrensfördel på den nordiska marknaden.

Tillsammans med HPE Ezmeral kommer införandet av HPE GreenLake att förändra hur det svenska företaget interagerar med sina kunder. Skalbarheten och flexibiliteten hos HPE GreenLake gör att slutanvändarna kan basera sin konsumtion på sina behov, sina resurser och sin ekonomiska kapacitet. HPE GreenLake skapar en flexibel hybridmolnlösning som kombinerar skalbar lokalt hanterad infrastruktur med avancerad molnfunktionalitet, vilket eliminerar bördan av överprovisionering och underutnyttjande för deras slutanvändare. 

– HPE GreenLake-plattformen erbjuder ett utmärkt värdeerbjudande till kunder som vill ha fördelarna med molnet men är försiktiga med dess begränsningar, säger Bo Holmquist, lösningsarkitekt, B2B IT Partner. Bortsett från kostnadsfördelarna är HPE GreenLake-plattformen helt kompatibel med GDPR eftersom kunddata förblir on-prem. Våra kunder behöver inte längre oroa sig för regelefterlevnad, hårdvaruunderhåll, kapacitetsplanering eller oväntade driftstopp.

– Kombinationen av HPE GreenLake och HPE Ezmeral skapar den perfekta infrastrukturlösningen för B2B IT Partner, säger Peter Werdenhoff, Channel Manager HPE Sverige. HPE GreenLake-plattformen ger en konsumtionsbaserad modell och erbjuder samma funktionalitet som molnet till nästan halva priset – utan att låsa kunderna till ett femårigt köp.

Om HPE GreenLake 

HPE GreenLakes edge-to-cloud-plattform gör det möjligt för kunder att påskynda modernisering och tillhandahåller molntjänster som kan köras lokalt, vid kanten, i en samlokaliseringsanläggning och i det offentliga molnet. Under sitt tredje räkenskapsår 2023 rapporterade HPE en årlig intäkt (ARR) på 1,3 miljarder USD, en tillväxt på 48% från föregående år i konstant valuta.  HPE GreenLake har 27 000 unika kunder, driver mer än 3,4 miljoner anslutna enheter och hanterar mer än 20 exabyte data med kunder över hela världen. Dessa organisationer drar nytta av ett kontrollplan från vilket de kan automatisera, orkestrera och driva sin hybridmolnstrategi. Den skalbara, pay-as-you go HPE GreenLake-plattformen levererar också robust säkerhet, efterlevnad och kontroll, och stöder ett brett partnerekosystem – inklusive kanalpartners, distributörer, oberoende programvaruleverantörer, offentliga molnleverantörer, tjänsteleverantörer och systemintegratörer.

För mer information om HPE GreenLake:

https://www.hpe.com/us/en/greenlake.html 

Om B2B IT Partner 

B2B IT-Partner är ett privatägt IT-företag som grundades 2004 med ambitionen att utmana de stora jättarna inom IT-branschen. B2B IT-Partner erbjuder IT-relaterade produkter och tjänster med specialistkompetens inom dessa affärsområden: Client, Infrastructure, Consultant och Operational Services. Alltid med kunden och lösningen i fokus.

För mer information:

https://www.b2bitpartner.se