Nyheter

Webex tar klivet in i Apples klockor och tv-boxar

Samarbetet mellan Apple och Cisco fortsätter att utvecklas. Inom kort lanseras nya sätt att distansarbeta via Apple TV 4K-boxen och Apple Watch.

Under de senaste åren har Ciscos samarbetsplattform Webex genomfört flera gemensamma initiativ med Apple, och under eventet Webex One presenterar företagen två nya projekt som bryter ny mark för hybridarbetet.

Inom kort kommer Webex-appen att finnas tillgängligt för Apple TV App Store. Efter att ha installerat appen scannar användaren en QR-code med sin iPhone för att logga in på enklaste sätt, och kan sedan använda tv:n som en mötesskärm. Plattformen är anpassad till funktioner i Apples operativsystem tvOS 17, till exempel Community Camera som gör det möjligt att använda kameran och mikrofonen i iPhone eller iPad som verktyg.

Webex by Cisco för Apple Watch kommer att göra det möjligt att få överblick över kommande möten även direkt i klockan, och om man inte har en tillgänglig skärm går det också att ansluta till och delta i mötena direkt i sin Apple Watch, om man har ett par AirPods anslutna till den.

”Det hybrida arbetslivet är i ständig utveckling och flexibilitet är av största vikt. Vi på Cisco är fast beslutna att ge människor kraften att arbeta på sina egna villkor. Det innebär att skapa intuitiva appar som fyller hybridarbetarens unika behov och säkerställa att de kan arbeta effektivt, vart deras abetsdag än leder dem. Våra kommande innovationer för Webex på Apples produkter är skapade med det i åtanke”, skriver Jeetu Patel, EVP och General Manager of Security and Collaboration på Cisco, i ett blogginlägg.

För mer information, läs:

Jeetu Patels blogginlägg.