Nyheter

Kalle Sundin, Katalys: ”Dumsnåla ministern driver bort industrin”

”Om inte infrastrukturministern klarar av att göra det som är nödvändigt, det vill säga både bygga ny järnväg och samtidigt rusta befintlig, är han fel man för sitt jobb. Från söder till norr håller regeringen industrin utanför spåren och försvårar livet för tågresenärer.”

Det skriver Kalle Sundin, utredare vid fackliga idéinstitutet Katalys i en debattartikel i Expressen:

”Är du en av de många passagerare som dag efter dag drabbas av tågförseningar och vill se förbättring? Eller är du industriledare som vill bidra till klimatomställningen genom att frakta gods på järnvägen? Det kan du glömma när Tidöregeringen styr.”

”Trots att 75 procent av Sveriges järnvägsanläggning är över 100 år gammal har regeringen slagit ner på investeringstakten.”

”Situationen börjar bli parodisk.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.expressen.se/debatt/dumsnala-ministern–driver-bort-industrin/

Foto: James Wheeler