Nyheter

Taket är klart för Panattoni Park Rosersberg

I våras tog Panattoni sitt första spadtag för 40 000 kvm logistik- och industrifastigheter i ett av Sveriges bästa logistiklägen, Rosersberg norr om Stockholm. Igår samlades omkring 85 personer för att fira den viktiga milstolpen att taket nu är lagt.

Panattoni är en av Europas största utvecklare av moderna logistikfastigheter och som under de senaste åren etablerat sig som en tung aktör med flera pågående projekt i Norden. I oktober stod den första industri- och logistikfastigheten klar i Enköping. Ett ytterligare projekt som gått snabbt framåt är Panattoni Park Rosersberg som ligger i citynära läge till Stockholm.

Igår firades att taket är lagt på de två byggnaderna och på plats fanns Fredrik Jagersjö Rosell, Managing Director på Panattoni;

– Panattoni Park Rosersberg har ett väldigt bra geografiskt läge med nära anslutning till Rosersberg kombiterminal och till Stockholms stad. Att etablera sig i Rosersberg är helt i linje med vår strategi att även kunna erbjuda våra kunder ytor i mer centrala lägen.

I närområdet av Panattoni Park Rosersberg finns en av Sveriges största fullserviceterminaler som kommer kunna erbjuda möjlighet till effektiva och miljövänliga transporter mellan kontinenten och Stockholm. Fastigheten ligger också i nära anslutning till E4an vilket ger snabb förbindelse till bland annat Arlanda Flygplats, Stockholm Central och städer runt i Norden.

Med på plats under taklagsfesten fanns även Annika Bröms, näringslivschef i Sigtuna kommun;

– Panattonis etablering i Sigtuna har stor betydelse för expansionen av logistiknäringen i Sigtuna. För kommunens del innebär det många nya jobb och viktiga intäkter till regionen.

Fastigheten kommer att certifieras med hållbarhetsstandard BREEAM Excellent. Några av byggnadens hållbara aspekter är att tak är förberett för solpaneler samt att antalet parkeringsplatser, laddstationer och uteplatser är anpassningsbara för hyresgästernas behov. Något som dessutom särskiljer fastigheten från andra i området är att Panattoni har säkrat en elanslutning om hela 4 MW för att säkerställa möjligheten till automation, produktion eller andra elintensiva verksamheter.

Markköpet i Sigtuna gjordes av Kilenkrysset och med under taklagsfesten var därför också Jan Persson, VD, ägare och styrelseordförande på Kilenkrysset:

– Det känns väldigt positivt att Panattoni redan kommit så långt i detta projekt, ett projekt som de driver med stor skicklighet. Området Stockholm Nord Logistikcenter ligger oss varmt om hjärtat och det är med glädje vi nu ser ett utav våra tidigare markområden få en byggnation. Vi har varit verksamma här på området sedan början på 2000-talet och vi kan ännu inte se att utvecklingsmöjligheterna på något sätt börjat att minska, vilket är ett positivt styrkebesked för hela Sigtuna kommun.

Inflyttning i fastigheterna kommer att ske under första kvartalet av 2024.