Nyheter

Ny auktionsportal möter kraven från logistikföretag och återförsäljare

I ett ständigt konkurrensutsatt landskap söker logistikbranschen ständigt innovativa lösningar för att optimera tillgångsförvaltning och operativ effektivitet. TrucksMerchant.com, ett initiativ av ClassTrucks under ledning av Girteka Group, erbjuder en auktionsportal utformad för att möta de specifika kraven från framväxande och etablerade logistikföretag såväl som återförsäljare.

Omfattande portfölj- och auktionsmöjligheter i realtid

Plattformen trucksmerchant.com har ett varierat utbud av begagnade lastbilar och släpvagnar, enheter med förberedelser före försäljning och även skadade eller oförberedda enheter, vilket ger oöverträffade möjligheter till köp, antingen för drift- och underhållsändamål. Genom att delta i realtidsauktioner kan transportörer skaffa lastbilar och släpvagnar till konkurrenskraftiga priser och därigenom uppnå kostnadseffektivitet.

Tillförlitliga tillgångar är en avgörande faktor för expansion och tjänstediversifiering av logistikföretag, särskilt de som verkar över internationella gränser. De ekonomiska åtaganden som krävs för nya lastbilar eller reservdelar utgör dock ofta en betydande börda. Dessutom stöter små och medelstora transportföretag ofta på alltför långa ledtider för leverans av nya tillgångar, höga servicekostnader, vilket hindrar deras förmåga att reagera på marknadens krav snabbt.

En strategisk strategi för hållbar utveckling

– Trucks Merchant tar sig an dessa utmaningar direkt genom att erbjuda en alternativ väg till tillgångsförvärv. Genom vår auktionsplattform kan kunderna säkra begagnade lastbilar och släpvagnar som möjliggör snabb marknadsrespons och hållbar tillväxt. Plattformen hjälper till att hantera tillgångar effektivt, vilket sparar både tid och pengar för kunderna., förklarar Vytenis Norušis, från Class Trucks, företaget Girteka Group.