Nyheter

Debatt: ”Medan Kastrup lyfter står Arlanda kvar på marken”

”Från Arlanda kan man åka på semester, från Kastrup gör man affärsresor. Långvarig underinvestering på flygplatsen, plus den svenska flygskatten, har gjort att andra nordiska huvudstäder dragit ifrån. Dessutom behövs ökad kapacitet för en grön omställning. Jobben och tillväxten kräver att isoleringen bryts, skriver ledande företrädare för näringslivet.”

Det skriver Johan Andersson, vd, Mellby Gård, Jan Dernestam, vd, Mannheimer Swartling, Haval van Drumpt, vd, 3 Sverige m.fl i en debattartikel i Dagens Nyheter:

”Arlanda är länken mellan världen och hundratals små städer runt om i landet. Utan goda förbindelser med omvärlden kommer den nyindustrialisering som så många orter sätter sitt hopp till inte kunna hävda sig i den globala konkurrensen.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.dn.se/debatt/medan-kastrup-lyfter-star-arlanda-kvar-pa-marken/