Nyheter

Brocc förvärvar Chassi och effektiviserar bilbranschens lager- och konsumentfinansiering

Brocc har förvärvat Chassi med visionen att revolutionera finansiella tjänster inom bilbranschens lager- och konsumentfinansiering. Förvärvet har fått grönt ljus från Finansinspektionen där det sammanslagna bolaget blir ledande i att erbjuda branschen bättre finansiella lösningar till ett bättre pris.

Brocc är en ledande aktör inom digital konsumentfinansiering och förvärvar Chassi, ett bolag specialiserat på lagerfinansiering och asset management kopplat till fordon. Genom att integrera Brocc:s effektiva plattform med Chassi:s starka nätverk och relationer med nordiska bilhandlare samt erfarenhet inom asset management strävar bolaget efter att bli det självklara valet för fordonsfinansiering, både för konsumenter och bilhandlare. Tillsammans avser man skapa en plattform för fordonsägande där finansieringslösningar för både bilhandlare och konsumenter spelar en central roll.

– Genom kostnadseffektiva och flexibla finansieringslösningar, avancerad teknologi och skalfördelar har vi möjlighet att öka vår konkurrenskraft på marknaden, både vad gäller produkt och pris samtidigt som vi förbättrar våra marginaler från skalfördelar, merförsäljning och minskade kostnader för att onboarda nya kunder,  säger Jonathan Klein-Strandberg, VD på Brocc.

– Chassi har länge sökt möjligheter att utvidga sitt erbjudande till bilhandlarna med en produkt för fordonsfinansiering mot konsument och ser därför med stor glädje på samgåendet med Brocc. Det accelererar även vår fortsatt lönsamma tillväxt, där Broccs tillgång till kapital genom inlåning medför betydande förbättringar av våra marginaler och kunderbjudande, säger Robert Moldén, ordförande för Chassi.

Om Brocc

Brocc är ett snabbväxande fintech-bolag med kontor i Stockholm och Helsingfors som ger människor möjlighet att fatta smarta ekonomiska beslut. Med kärnprodukter som sparkonton och privatlån kombinerade med innovativa lösningar skapar Brocc förutsättningar för konsumenter att ta kontroll över sin ekonomi. Under 2021 förvärvade Brocc GCC Capital AB som medförde tillstånd att bedriva finansieringsrörelse. Bland Broccs investerare finns Svea och Neptunia Invest.

Om Chassi

Chassi är verksamt inom lagerfinansiering (via dotterbolaget Handlarfinans) och handel med begagnade bilar (via dotterbolaget AMCAP) i Sverige och Finland. Kunderna är fordonshandlare och Chassi hjälper dessa med två av deras största utmaningar; finansiering och inköp av fordon. Verksamheten bedrivs ifrån kontor i Stockholm, Helsingfors, Skellefteå och Motala. Bland investerare i Chassi finns Creades och YLD.

På bilden: Jonathan och Robert