Nyheter

Ford F-150 utsedd till bästa pickup av Kelley Blue Book 2024

Ford F-150 har fått utmärkelsen ”Bästa köp 2024” i kategorin fullstora pickuper i ansedda Kelley Blue Books årliga ranking. Det är tionde året i rad som F-150 vinner den prestigefulla titeln. Ford kammade totalt hem fyra kategorisegrar, vilket är fler än något annat märke.

Nu har Kelley Blue Book släppt 2024 års ranking av årets bästa bilar, och det blev nyligen Sverigelanserade Ford F-150 som tog hem titeln i kategorin ”Fullstora pickuper”. Rankingen görs utifrån noggranna analyser av flera olika parametrar, som prissättning, konsumentrecensioner och -betyg och ägandekostnader över fem år. Kelley Blue Book är ett oberoende bilvärderingsinstitut och landets mest ansedda för både konsumenter och branschen.

”Fortsätter överträffa kundernas förväntningar”

För Ford F-150 är det faktiskt tionde gången i rad på förstaplatsen i kategorin fullstora pickuper. I juryns motivering står det att F-150 ”fortsätter att överträffa kundernas förväntningar”.

– Det här är naturligtvis en stor fjäder i hatten för F-150, och gör det ännu roligare att vi äntligen har kunnat ta den till Sverige och Europa. F-150 har länge varit en favorit bland kunderna på andra sidan Atlanten, och det har såklart gjort att många svenskar också haft ögonen på den. Den här utmärkelsen understryker varför, säger Anderz Larqvist, vd för Hedin US Motor som är officiell importör och distributör av F-150 i Europa.

Kelley Blue Book berömmer F-150 för dess exceptionella mångsidighet, prestanda och förnyelse. Detta inkluderar unika funktioner som Pro Power Onboard, som gör att du kan koppla in elektriska maskiner direkt från bilen, och funktionen zonbelysning som gör att du får arbetsljus runt hela bilen, vilket förstås är extra praktiskt i Sverige så här års.

I årets tävling vann Ford totalt fyra kategorier, mer än något annat bilmärke. Bland de andra Ford-modellerna som vann utmärkelser finns Ford Maverick som ”Bästa kompaktlastbil” och Ford Expedition som ”Bästa stora SUV”.