Nyheter

Nya trender när svenskarna bokar jul – och nyårsbilen

Inför stundande jul och nyår ser Sveriges största biluthyrningsföretag nya trender. Svenskarna är ute i mycket god tid och hyrorna som slår rekord jämfört med föregående år visar på att man nu vill ha en lite mindre bil.

– Det är första gången vi ser att våra mellan-bilar bokas på först. Historiskt sett har det alltid varit de större bilarna som bokats snabbast tidigt under hösten. I år ser vi att vi har en hel del SUV: ar i större storlekar kvar vilket aldrig hänt förut. Vad det kan bero på kan vi bara spekulera i men det ligger nära till hands att dra paralleller till det tuffa ekonomiska läget som många svenskar upplever just nu. Då kanske man resonerar som så att man kan trycka ihop sig i en lite mindre bil för att spara på slantarna. Oavsett anledning så är det en lite överraskande trend, säger Niklas Nyreröd, intäktschef på Hertz Sverige.

De svenskar som ännu inte planerat in sin jul – och nyårsresa har fortsatt en chans att hitta en bil. Elbilar och större SUV:ar finns att boka. Hertz vill också tipsa om gratisresor via Freerider för den som är lite mer flexibel. Freerider är tjänst där man kan boka en bil, köra den från punkt A till punkt B och få drivmedlet betald.

Läs mer om Freerider.

– Ett tips är att hämta bilen redan några dagar innan jul för att få bästa utbud. Runt 22 – 23 december finns nästan inga bilar för uthämtning. Däremot är chanserna stora att hitta en bil om man kan hämta ut den direkt efter Annandag jul, avslutar Niklas Nyreröd.

Den mest bokade bilen just nu är Volvo XC40, en lite kompaktare SUV som passar både stadskörning och längre resor.