Nyheter

CASE lanserar den nya 20-tons bandgrävaren CX210E-S

CASE Construction Equipment har utökat sin E-serie med ytterligare en 20-tons bandgrävare, i och med lanseringen av CX210E-S. Modellen ”Essential” beskrivs som ett alternativ till den befintliga CX210E med samma prestanda och förarkomfort, kvalitet och pålitlighet som standardmodellen men till ett mer konkurrenskraftigt pris.

Maskinen drivs av en identisk FPT NEF6 Steg V-dieselmotor och utmärks av samma enastående japanska teknologi som levererar lika imponerande produktivitet och kontrollerbarhet som standardmodellen.

CX210E-S är byggd på en heavyduty ram med en LC-undervagn med förstärkta komponenter. Bandstället har enkelspårstyrning och trippla grouser stålskor med 600 mm heavy-duty eller 700 mm bredd.

Grävmaskinerna är utrustade med en heavy-duty monobom och en enkel men lika kraftfull 2,94 m sticka som tillval.

CX210E-S fabriksutrustas med snabbkopplingar som standard och multifunktionell högflödeshydraulik med en lågflödesventil som tillval för att göra det möjligt att använda alla typer av redskap.

Förarhytten har en uppvärmd luftstol med integrerad spakkonsol, 10 tumsdisplay, inbyggd A/C och fem programmerbara knappar, Bluetooth-radio, LED-belysningspaket och ett FOPS Level 2-skydd, som utan kompromisser ger samma skydd och förarkomfort som den befintliga CX210E.

E-S-modellen är ungefär 500 kilo tyngre än CX210E beroende på heavy-dutyutrustningen, lägre byggstruktur och undervagn och kan boostas med ytterligare 500 kilo genom en kraftigare motvikt för att ännu bättre kunna hantera tyngre redskap. Lyftkapacitet och dragkraft är i det närmaste oförändrad, liksom maskinens brytkraft.

Den nya ”Essential”-modellen drar nytta av alla befintliga tjänster från CASE, inklusive utökad garanti och planerad underhållskontrakt, regelbundna inspektioner, vätskeanalyser, underhållskit och telematik. CX210E-S utrustas som standard med samma dubbelriktade modem som övriga bandgrävare i E-serien som möjliggöra för kunderna att dra nytta av hela CASE utbud av uppkopplade tjänster, exempelvis CASE Site Watch och den proaktiva återförsäljarsupporttjänsten CASE SiteConnect.

20-tons segmentet är fortsatt ett av de största och mest konkurrensutsatta på den europeiska bandgrävarmarknaden. Genom att erbjuda en enklare konfiguration till ett mer konkurrenskraftigt pris utan avkall på prestanda, kvalitet och reliabilitet bidrar CX210E-S med ett väsentligt ”Essential” val för den kostnadsmedvetna entreprenören eller uthyraren. Lansering i Europa sker under första kvartalet 2024.