Nyheter

Infrakraft förvärvar LMV Kontaktledning

Infrakraft fortsätter sin tillväxtresa och förvärvar nu aktiemajoriteten i LMV Kontaktledning AB. Det Gävlebaserade företaget LMV Kontaktledning AB, som startade 2008, har en unik kompetens inom hög- och lågspänning och uppdragsgivarna finns både inom infrastruktursektorn och industrin. 

Nu är det alltså klart att Infrakraft Sverige AB blir majoritetsägare i LMV Kontaktledning AB. LMV har närmare 40 anställda och genomför projekt runt om i Sverige, där merparten är järnvägsprojekt.

– Vi är en komplett leverantör när det gäller såväl underhåll som om- och nybyggnad av järnvägsnätet i Sverige och Norge, säger Infrakrafts VD Daniel Pettersson, och med köpet av LMV Kontaktledning AB förstärker vi oss ytterligare på kontaktledningssidan. Det är en viktig satsning för att kunna möta framtidens stora behov på det här området. LMV har ett mycket gott rykte i branschen och en kultur som passar bra ihop med vårt sätt att vara och jobba.   

LMV Kontaktledning AB fortsätter verksamheten under sitt varumärke och med samma arbetsstyrka som tidigare.

VD:n Erik Segerquist är nöjd och glad nu när affären nu är klar.

– Ja, alla i branschen har sett och imponerats av Infrakrafts förmåga att genomföra komplexa projekt, så jag känner mig stolt över att nu vara en del av koncernen. Vi har samsyn på hur företaget ska fortsätta utvecklas, både vad gäller verksamheten och lönsamheten, vilket varit viktiga parametrar i den här affären, fortsätter Erik Segerquist. Men det viktigaste av allt är att vi tillsammans kan fortsätta och även stärka vår position som en av branschens mest anlitade aktörer.

Infrakraft Sverige AB hade sitt första hela verksamhetsår 2019 och koncernen närmar sig nu 400 anställda. De genomför både total- och utförandeentreprenader inom järnväg, väg och anläggning.

Foto: Leopictures