Nyheter

Xpartners Samhällsbyggnad utökas med 3 nya bolag

Teknikkonsultgruppen XPartners Samhällsbyggnad AB utökar koncernen med tre nya bolag, P O Andersson Konstruktionsbyrå AB, Projektstaben i Sverige AB och NXTLEV Holding AB inkl Qaizen Sverige AB den 19 december 2023, och kommer med denna utökning bli ca 530 anställda. Med denna affär förstärker man XPartners koncern både kompetens- och resursmässigt, och tjänsteutbudet breddas inom miljö, risk och VVS-projektering.

Koncernen kommer att omsätta ca 830 mkr och samtliga bolag jobbar aktivt med hållbarhet vilket kommer stärka XPartners kompetens ytterligare inom området.

XPartners koncern har sedan våren 2021 arbetat med att skapa en rikstäckande multidisciplinär samhällsbyggnadsplattform där olika bolag, kompetenser, människor och kulturer samarbetar för högre utväxling i sitt arbete med omställningen till ett mer hållbart samhälle.

Affärsmodellen bygger på värdeskapande genom samverkan och entreprenörskap, där varje bolag bevarar sin egen identitet, men drar nytta av de fördelar som koncerntillhörigheten ger. Ägarna till bolagen som ansluter blir delägare i XPartners tillsammans med den största ägaren som är det nordiska private equity-bolaget Axcel, och de fortsätter det löpande operativa arbetet i det egna bolaget under sitt eget varumärke. Genom vår domänkunskap, digitala förståelse och hållbarhetsengagemang ska vi vara med och göra Sverige till ett föregångsland inom miljö, samhällsbyggnad och infrastruktur.

Olle Bertfelt, XPartners koncernchef:

– Det är med glädje vi hälsar P O Andersson, Projektstaben, och NXTLEV samt Qaizen välkomna i XPartners-familjen. Jag känner stolthet över den samverkansplattform vi på kort tid byggt upp, och alla duktiga entreprenörer som sen dess anslutit sig till oss. Speciellt roligt har det varit att se interaktionen mellan bolagen spontant växa fram och leda till fler och bättre affärer. Med dessa nya bolag i koncernen fortsätter vi vår tillväxtresa, vilket ligger helt i linje med XPartners koncernens långsiktiga strategi att bli en betydande konsultaktör med starkt hållbarhetsfokus. Tillsammans kan vi accelerera och utveckla det som både kunder, bransch och samhälle behöver, och också bidra till en långsiktig utveckling för våra medarbetare.

Kim Lindström – VD P O Andersson:

– Vi ser mycket fram mot att ansluta oss till XPartners, både som ett steg i vår egen utveckling och som med denna anslutning dessutom ger en ny samverkansmöjlighet. Detta kommer med största sannolikhet även att bidra till utökad tjänsteutbud och kundportfölj för oss.

Jens Ärlebrant – VD Projektstaben:

– XPartners har riktig synergipotential och rätt affärsstrategi för Projektstaben, därför är detta steg där Projektstaben blir en del av Xpartners en viktig grund för att förbättra kvalité och värde för våra kunder, medarbetare och ägare. Vi tycker dessutom att det ska bli spännande och roligt att få bli en del av denna plattform!

Adam Maker – VD NxtLev:

– Att bli en del av XPartners-familjen markerar en spännande ny fas för NXTLEV. Samtidigt som vi behåller vår unika identitet och företagskultur, ser vi fram emot att dra nytta av den utökade kompetensen och resurserna inom XPartners koncern. Det här steget ger oss en fantastisk plattform för att inte bara expandera vår verksamhet, men också för att ytterligare utveckla våra medarbetares kompetenser och karriärmöjligheter. Vi är entusiastiska över de nya möjligheterna som väntar och ser fram emot att bidra till XPartners vision om att skapa en mer hållbar framtid.

Foto: Tom Fisk