Nyheter

CUPRA slår leveransrekord i Sverige

Utmanarmärket CUPRA levererade totalt 4.068 personbilar under 2023 på den svenska marknaden, vilket är en ökning på 11 procent jämfört med 2022. 2023 blev därmed ett rekordår för CUPRA Sverige på en marknad där nyregistreringar av personbilar landade i en svag ökning på en halv procent jämfört med 2022 enligt Mobility Sweden.

Storsäljaren CUPRA Formentor och elbilen CUPRA Born bidrog främst till försäljningsrekordet, tätt följd av CUPRA Leon som också presterat bra under året. Men det är inte bara försäljningsmässigt som CUPRA nått framgång på svenska marknaden.

– I en tuff marknad blev ändå 2023 ett exceptionellt bra år för CUPRA och jag vill verkligen rikta ett stort tack till våra kunder, återförsäljare och partners som gjort detta möjligt. säger Per Brinkenberg märkeschef på CUPRA, Under året har vi även nått andra framgångar i form av vår fortsatta expansion av återförsäljarkonceptet CUPRA Garage, med totalt 30 anläggningar runt om i Sverige. Dessutom kunde vi äntligen bjuda på Sverigepremiär för vår efterlängtade SUV-coupé CUPRA Tavascan.

Utöver detta avslutades året starkt då CUPRA Born tog hem utmärkelsen ”Bäst i alla tester” av Dagens PS. Utmärkelsen baseras på sammanställda biltester från hela Europa, där CUPRA Born blev en överlägsen vinnare med sin fördelaktiga kombination av prestanda, design och ekonomi.

– Vi ser fram emot ett spännande 2024, som bjuder på hela fem produktlanseringar, bland annat försäljningsstart av nya CUPRA Tavascan och världspremiär för nya CUPRA Terramar, detta kommer bredda vår produktportfölj betydligt. Vi ser också fram emot att tävla med CUPRA i 100% elektrifierade STCC som i juli håller stor säsongspremiär med city racing i centrala Göteborg, avslutar Per Brinkenberg.