Nyheter

Ladda din elbil i hållbar stil

Mobility Dock är ett nytt portabelt laddningssystem för elfordon skapat av LAPP BASF:s Ultramid plast omsluter laddsystemet.

Vid utvecklingen av laddningssystemet Mobility Dock ansågs Ultramid, en tålig och UV-resistent plast, vara bäst för ändamålet. Materialet är dessutom halogenfritt och svårantändligt och det har en hög kemisk motståndskraft.

– När vi väljer elfordon är laddningen en lika viktig faktor som fordonet i sig. Ett bra laddningssystem minskar avståndsoron och ökar flexibiliteten i vardagen. Vi känner att vi kunnat lösa detta med Mobility Dock tillsammans med LAPP, säger Jesper Bjerregaard, Commercial Director Nordic/Baltic på BASF.

Möjligheterna att ladda elfordon är avgörande för transportsektorn gröna omställning. Med portabla laddare ökar tillförlitligheten i laddinfrastrukturen väsentligt. Mobility Dock är ytterligare ett steg mot en mer hållbar transportsektor och ett exempel på ett framgångsrikt samarbete mellan LAPP och BASF.

– BASF har en viktig roll som leverantör av material och kunskap till innovation och utveckling hos kunderna. Mobility Dock är ett gott exempel på detta, säger Daniel Görander, som är Key Account Manager för Enginering Plastics i Norden på BASF.