Nyheter

ColliCare fördubblar kapaciteten för godstrasnporter på järnväg mellan Sverige och Italien

Med start 1 februari lanserar Collicare sitt nya tåg tur och retur varje vecka. Steget från en till två avgångar per vecka ger marknaden en högklassig transporttjänst mellan Skandinavien – Italien.

Vagnarna är konventionella och kan bära tunga och lätta lastpallar och de flesta andra typer av gods. Transporttiden är mycket konkurrenskraftig, med 48 timmar åt båda hållen. Genom att konkurrera med vägtransporter är transittid en klar fördel med att använda järnvägstransporter.

– Detta är en fantastisk möjlighet för svensk/skandinavisk exportindustri att leverera sina varor till den italienska marknaden, med snabb ledtid, miljövänlig och kostnadseffektiv lösning. Du sparar upp till 89 % CO2e per FTL, säger Allan Nielsen VD på ColliCare Logistics Sweden.

– ColliCare har genom åren visat stor flexibilitet och anpassning som passar Julas ständiga utveckling av godsförsörjningen till våra butiker. Denna nya satsning på en järnvägslösning mellan Italien och Sverige stärker ytterligare vårt mångåriga partnerskap med fokus på mer hållbart transportlösningar, säger Pietro Montebovi, fraktchef Jula Logistics.

ColliCare har redan två veckovisa avgångar med tåg från Italien.

Väg 1 – avgång på lördagar från Parma, Italien med ankomst till Rolvsøy i Norge måndag morgon.

Väg 2  – avgång från Falköping Sverige tisdag morgon, ankomst till Cremona Italien på torsdag.

avgång Cremona, Italien på lördagar, med ankomst till Falköping måndag eftermiddag

Många kunder har redan anmält sig som kunder för järnvägstrafiken mellan Sverige och Italien, men det finns fortfarande kapacitet att fylla.

Foto: Andrzej