Nyheter

Moraföretagare etablerar världsledande mobilitetsvarumärke

xmore AB, baserat i Mora, tar stora kliv inom mobilitetsbranschen genom att etablera sig som representant för Enterprise Mobility, världens största biluthyrningsföretag, på en utökad geografisk yta. Det nya området omfattar städer som Uppsala, Gävle, Falun, Borlänge, Karlstad, Västerås, Örebro, utöver de områden där xmore redan har etablerat sig med framgång inom biluthyrning sedan flera år tillbaka, såsom Mora, Sveg, Sälen och Idre.

Företaget inledde sin resa inom biluthyrningssektorn i Dalarna och Härjedalen år 2013 under varumärket Europcar. Sedan 2017, då Philip Niva tillträdde som VD, har xmore varit en av de mest framstående stationerna inom Europcar-nätverket, betonar Niclas Runberg, styrelseordförande för xmore AB.

– För ett år sedan tog xmore ett strategiskt beslut att avsluta sitt avtal med Europcar för att söka efter möjligheter till expansion och större lokal frihet. Enterprise Mobility erbjöd det perfekta partnerskapet med möjligheten att agera fritt på lokal nivå och svara på kundernas behov genom att bland annat samarbeta med lokala bilhandlare för att erbjuda en attraktiv vagnpark, säger Philip Niva, VD för xmore AB, understryker valet att gå med i Enterprise och dra nytta av deras globala stöd och styrka som världens ledande aktör inom branschen, som aktivt främjar entreprenörskap och fokuserar på överlägsen kundservice.

Efter en period av karantän, grundad på konkurrensklausuler och varande fram till den 31 december 2023, är xmore AB redo att officiellt lansera Enterprise på det nya området.

Företaget sätter nu full fart på att identifiera lämpliga samarbetspartners, lokaler och rekrytera kvalificerad personal, särskilt drivna stationschefer.