Nyheter

Fler snabba elbilsladdare till centrala Malmö

Nu uppgraderar E.ON Drive Infrastructure  två befintliga laddplatser för elbilar i centrala Malmö. Fågelbacksgatan och Nobelvägen får nya laddstationer med ökad laddeffekt och fler laddpunkter.

På Fågelbacksgatan uppgraderas en 50kW-laddare till ny snabbladdningsteknologi med två laddpunkter, vilken levererar upp till 150 kW. På Nobelvägen har en 50 kW-laddare ersatts med en snabbladdare med två laddpunkter som kan erbjuda en laddeffekt upp till 100 kW. Detta möjliggör att fler bilar kan ladda samtidigt samt att laddningen går snabbare än tidigare.

– E.ONs snabbladdare i Malmö var bland de första som installerades i Sverige och baserades på den tidens snabbladdningsteknik. Nu har vi uppgraderat dem med den senaste teknologin för att göra dem snabbare, mer driftsäkra och pålitliga för våra kunder, säger Marie Feuk, vd på E.ON Drive Infrastructure Sweden.

E.ON Drive Infrastructure möter den ökande efterfrågan av elbilsladdning bland annat genom att uppgradera laddplatserna för att kunna erbjuda mer laddning till fler användare. Företagets driftavdelning övervakar samtliga laddstationer inom E.ON Drive Infrastructure laddnätverket för att hålla dem i bästa skick och uppgradera dem i takt med teknikens framsteg.

– Vi har en långsiktig strategi och arbetar med en framtidssäkerhet i åtanke för att göra det smidigt att uppgradera till den senaste tekniken. På laddplatserna i Malmö kunde vi dra nytta av den befintliga nätanslutningen med endast några mindre anpassningar, avslutar Marie Feuk.

E.ON Drive Infrastructure har även genomfört liknande uppgraderingar i Stockholms innerstad, som en del av sitt åtagande att alltid erbjuda modern och pålitlig teknologi som är väl anpassad till stadsmiljön.

Foto: andreas160578