Nyheter

Consid vinner nytt avtal med Riksbanken

It-företaget Consid tog i dagarna hem ett nytt, stort prestigeavtal med Riksbanken. Avtalet avser förvaltning, vidareutveckling och nyutveckling kopplat till vissa av Riksbankens egenutvecklade it-system.

– Fantastiskt inspirerande och motiverande att vi återigen lyckats vinna avtal med en så viktig kund som Riksbanken. Vi är otroligt glada över att de valde Consid för uppdraget, säger Peter Hellgren, vd på Consid.

Avtalet med Riksbanken är det andra mellan parterna bara de senaste tolv månaderna. I april 2023 presenterades Consid som ensam leverantör på ett fyraårigt avtal för bland annat en extern webbplats. Det nya avtalet, som träder i kraft i april 2024, och är riktat mot Riksbankens befintliga och framtida egenutvecklade it-system

– Leveransen kommer att bestå av en agil teamleverans för att vidareutveckla, förvalta och nyutveckla egenutvecklade system i .NET-plattformen. I dagsläget består systemfloran av 14 system inom olika verksamhetsområden exempelvis för analys och statistikinsamling och publicering av data. Uppdraget linjerar mycket väl med våra förmågor och vi ser fram emot att ytterligare bredda vårt samarbete med Riksbanken framöver, säger Simon Georgsson, Head of Bid Management på Consid.

Riksbanksavtalet kommer i en tid där många företag märker av det tuffa ekonomiska läget. Peter Hellgren säger att Consids kompetens gett företaget en bra mix av offentliga och privata aktörer. Mixen gör företaget stabilt i det prekära läget som branschen befinner sig i.

– Man ska inte sticka under stolen med att det är en tuff marknad. Vi ser många kollegor i branschen som går tungt, tvingas säga upp personal och pausa projekt. Att vi istället kan accelerera vår verksamhet är en av våra absoluta styrkor. Avtal som detta med Riksbanken visar dels på vilken otroligt hög kompetens våra anställda besitter, dels vilket förtroende samhällsviktiga aktörer som Riksbanken har för oss, avslutar Peter Hellgren.