Nyheter

Dachser Air & Sea Logistics stärker sin verksamhet i Norden

Mattias Kellgren tillträdde den 1 januari som Managing Director Air & Sea Logistics Nordic. Logistikleverantören stärker därmed sin verksamhet inom sjö- och flygfrakt genom omorganiseringen till Dachser Air & Sea Logistics Nordic som en del av affärsenheten Dachser Air & Sea Logistics EMEA.

Logistikleverantören har i Norden haft sjö- och flygfrakts verksamhet sedan 2019 i Sverige, 2013 i Finland och 2005 i Danmark. De tre lokala verksamheterna går nu in under den gemensamma nordiska verksamheten Dachser Air & Sea Logistics Nordic, denna under ledning av Mattias Kellgren, Managing Director Air & Sea Logistics Nordics.

– Mattias med sin breda kompetens från sjö- och flygfrakts branschen blir en nyckelspelare när vi nu samlar den nordiska sjö- och flygfrakts verksamheten under ett tak. Vi ser fram emot att vidareutveckla vår verksamhet i Norden med Mattias ombord, säger Marc Meier, Managing Director ASL EMEA.

Dachser Air & Sea Logistics Nordic har fem verksamhetsplatser runt om i Norden. Filialerna ligger strategiskt placerade i bland annat Göteborg med Skandinaviens största exporthamn, Köpenhamn med nära anslutning till Skandinaviens största flygplats Copenhagen Airport samt med tre filialer runt om i Finland där den största filialen ligger vid Helsinki Airport med nära anslutning till den asiatiska marknaden.